A 8 legfinomabb húsvéti fogás: a töltött tojástól a báránysültig

A böjti napok után húsvétkor lehet enni-inni, jóllakni. Az asztalról nem hiányozhatnak a hagyományos finomságok sem, de érdemes új receptekkel is kísérletezni.

fott-sonka-kepes
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Húsvétkor a legtöbb családban roskadozik az asztal a finomabbnál finomabb ételektől. Az ünnepet negyvennapos böjt előzi meg, amikor a vallásos emberek tartózkodnak a hústól. A legszigorúbb böjti nap a nagypéntek. Nagyszombaton a feltámadási körmenet után már jól lehet lakni. Ekkor előkerülhet a nélkülözhetetlen főtt sonka, mellé pedig a tojás és a kalács, sőt több helyen nem hiányozhat a sárgatúró sem.

Másnap, húsvétvasárnap népszerű étel a sült bárány. Bár sokan tartanak az elkészítésétől, ha bevetsz néhány trükköt, biztosan nem lesz rágós. A tojással töltött fasírt is kedvelt főfogás húsvétkor. Készíthetsz hidegtálakat töltött tojással, sonkatekerccsel, különféle salátákkal. 

A legfinomabb húsvéti receptek

A sütik is hozzátartoznak a húsvéti menühöz. Bár néhány éve még különlegességnek számított, ma már rendkívül közkedvelt a répatorta. A kuglóf is hagyományos ünnepi desszert, ami kevert tésztából a legegyszerűbb és a leggyorsabb. A különféle krémes sütiknek sem lehet ellenállni. Bár idén a locsolkodás elmarad, készülhetsz sós nassokkal is a házi locsolóknak. Összeválogattuk a legnépszerűbb recepteket, próbálj ki te is minél többet!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

aaa

Ezt is szeretjük