A 8 legfinomabb húsvéti fogás: a töltött tojástól a báránysültig
A böjti napok után húsvétkor lehet enni-inni, jóllakni. Az asztalról nem hiányozhatnak a hagyományos finomságok sem, de érdemes új receptekkel is kísérletezni.

fott-sonka-kepes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Húsvétkor a legtöbb családban roskadozik az asztal a finomabbnál finomabb ételektől. Az ünnepet negyvennapos böjt előzi meg, amikor a vallásos emberek tartózkodnak a hústól. A legszigorúbb böjti nap a nagypéntek. Nagyszombaton a feltámadási körmenet után már jól lehet lakni. Ekkor előkerülhet a nélkülözhetetlen főtt sonka, mellé pedig a tojás és a kalács, sőt több helyen nem hiányozhat a sárgatúró sem.

Másnap, húsvétvasárnap népszerű étel a sült bárány. Bár sokan tartanak az elkészítésétől, ha bevetsz néhány trükköt, biztosan nem lesz rágós. A tojással töltött fasírt is kedvelt főfogás húsvétkor. Készíthetsz hidegtálakat töltött tojással, sonkatekerccsel, különféle salátákkal. 

A legfinomabb húsvéti receptek

A sütik is hozzátartoznak a húsvéti menühöz. Bár néhány éve még különlegességnek számított, ma már rendkívül közkedvelt a répatorta. A kuglóf is hagyományos ünnepi desszert, ami kevert tésztából a legegyszerűbb és a leggyorsabb. A különféle krémes sütiknek sem lehet ellenállni. Bár idén a locsolkodás elmarad, készülhetsz sós nassokkal is a házi locsolóknak. Összeválogattuk a legnépszerűbb recepteket, próbálj ki te is minél többet!

aaa

Ezt is szeretjük