Karcsúsító és laktató őszi csirkesült sütőtökkel! Hihetetlenül egyszerű elkszíteni

Ez az egyszerű és finom fogás még karcsúsít is. Próbáld ki.(x)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zsályás sütőtökös csirke igazi comfort food olyan hétvégékre, amikor nincs sok idő főzni, mert inkább sétálnál egyet a közeli erdőben, vagy jó program van a városban és oda mész a gyerekekkel, de hazaérve jól esik valami tisztességes ételt az asztalra tenni.

Apropó jó program: november 14-16 között a Budapest Sportarénában a gyerekes családok részére egy szuper rendezvény lesz! A Gyerekvilág Élményhétvége ezen időszak egyik legnagyobb eseménye, közel 100 ingyenes programmal. A gyermektervezés pillanatától kezdve egészen 12 éves korig megtalálható sok minden, ami a gyerekneveléshez kell. A belépőjegyek pedig 2000 forint értékben levásárolhatók az eMAG.hu-n!

Zsályás sütőtökös csirke Gabojszától

Szűk fél óra alatt össze lehet dobni, 60-70 perc a sütőben és kész az ebéd, amit egy évestől a száz évesig mindenki ehet. Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, egészséges és még finom is.
A zsálya és a sütőtök verhetetlen páros, a csirke illik mindkettőhöz! Pici babáknak bors nélkül készítsük, vagy bőre nélkül tálaljuk a csirkét.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg sütőtök
  • 4 db csirkecomb
  • kis csokor friss zsálya
  • só és frissen őrölt bors
  • fél dl víz

Elkészítés ideje:

30 perc + 70 perc sütés

Elkészítés menete:

A csirkecombokat mosd meg, majd konyhai papírtörlővel szárítgasd meg és sózd-borsozd. Pucold meg a zöldségeket. Vágd a hagymát vastagabb szeletekre és szedd szét hagymakarikákra. Felezd el a fokhagyma gerezdeket, kockázd fel a sütőtököt hámozás-mageltávolítás után falatnyi darabokra.

Egy öntöttvas edény aljára locsolj 1 evőkanálnyi olívaolajat, teríts rá egy sor hagymakarikát, egy sor sütőtök kockát, szórj rá pár zsálya levelet, fektesd rá a befűszerezett csirkecombokat és ezekre is tegyél pár zsályalevelet. Szórd rá a fokhagymát, majd takard be a maradék sütőtök kockával és hagymakarikával.

Önts az egészre fél dl vizet és locsold meg még egy evőkanálnyi olívaolajjal, fedd le és 60 percre told be a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fedőt, helyezd a csirkecombokat felülre és 8-10 percig, grill fokozaton picit pirítsd meg a csirke bőrét.

Ha pár darab sárgarépát és egy felkockázott paszternákot is teszel bele, még finomabb lesz a végeredmény.

Ezt is szeretjük