30 perces tepsis sütik

Szeretnéd egy igazán ízletes desszerttel befejezni a napodat? Próbáld ki ezeket a könnyen elkészíthető sütiket. Csak egy tepsire van szükséged!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mogyorós-mandulás szelet

Hozzávalók:

  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg mogyoró
  • 10 dkg cukrozott narancshéj
  • 8 dkg cukrozott citrom
  • 8 dkg liszt
  • 2 kiskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál porcukor

A mandulát és a mogyorót pirítsd meg tapadásmentes serpenyőben, és törd darabosra. A cukrozott narancshéjat és a citromot keverd simára a liszttel és egy kiskanálnyi fahéjjal, majd add hozzá a mogyorós-mandulás keveréket.

Tedd egy hőálló tálba a mézet, a cukrot és 5 evőkanál vizet, és sűrítsd be. Az elkészült szirupot add az előző keverékhez, és dolgozd át. Egy kisebb tepsit kenj ki vajjal, öntsd bele az egyveleget, és előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd készre. A már kihűlt süteményt vedd ki a tepsiből, és hintsd meg porcukorral és a maradék fahéjjal.

Túrós női szeszély

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor

A töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag mazsola

A sütőporos lisztet alaposan dolgozd össze a vajjal, a cukorral és a tojássárgájával. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd kivajazott tepsibe téve félig süsd meg. Készítsd el a tölteléket: a túrót keverd simára a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd óvatosan add hozzá a tojásfehérjéből vert kemény habot és a mazsolát. Ezzel a töltelékkel kend meg a félig megsült tésztát, és közepes lángon süsd készre. Ha kihűlt, kockákra vágva tálald.

Baracklekváros márványszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál cukrozott kakaó
  • késhegynyi sütőpor
  • baracklekvár

A puha vajat keverd habosra a cukorral és a tojássárgájával. Lassan adagold hozzá a tejet, majd az egészet dolgozd össze a sütőporos liszttel és a keményre vert tojásfehérjével. A masszát oszd ketté, és az egyik felét ízesítsd a kakaóporral. Öntsd mindkét masszát a vajjal kikent, liszttel beszórt tepsibe úgy, hogy a két massza érdekes mintázatot kapjon. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Amikor elkészült, vedd ki, és hagyd kihűlni. A tetejét kend meg lekvárral, és már szeletelheted is.

Mogyorókrémes sütemény

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 10 dkg mogyorókrém
  • 10 dkg durvára tört pisztácia
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

A puha vajat keverd habosra a cukorral, közben egyenként üsd bele a tojásokat. Lassan adagold hozzá a sütőporral elvegyített lisztet, a pisztáciát, a mogyorókrémet és a tejet. Simítsd vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt tepsibe, majd a sütő alsó részében 40-45 perc alatt süsd készre.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kocka kávészünetre

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 10 evőkanál feketekávé
  • 15 dkg dió
  • 1 kiskanál sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 0,5 dl rum
  • porcukor

A tojássárgáját keverd simára a cukorral. Dolgozd bele a feketekávét, a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót. Add hozzá a tojásfehérjéből készült kemény habot, és jól keverd össze. Tedd kikent tepsibe, és közepes lángon süsd meg. Készítsd el közben a krémet: hőálló edényben keverd habosra a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral. Add hozzá a rumot, és mérsékelt tűzön főzd sűrűre, majd hűtsd ki. A vajat jól dolgozd el a cukorral, és ezt is add a masszához. A megsült, kihűlt tésztát vágd ketté, és töltsd meg a hideg krémmel. Kockára vágva, porcukorral meghintve tálald.

Ezt is szeretjük