4 isteni rakott karfiol variáció
Egy zöldség és négy különböző főétel, melyek jól jönnek egy hosszú, fárasztó nap után. Szinte csak bedobod a sütőbe, és kész is. Ráadásul a karfiol nagyon egészséges.
A karfiol C-vitaminban igencsak gazdag zöldség, így nagyon is ajánlott a fogyasztása. A következő rakottasok laktatóak, és gyorsan elkészíthetőek, nem mellesleg finomak is.
Megszórhatod egyszerűen pirított zsemlemorzsával is, de felturbózhatod hússal vagy sajttal. Amihez éppen kedved van.
Klasszikus rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 30 dkg darált sertéshús
- 3 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tojás
- 1 csésze rizs
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- olaj
- zsemlemorzsa
- pirospaprika
- só
- bors
A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. Az egyik vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, tedd rá a húst, valamint a paradicsomot és a paprikát. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, és fedő alatt párold puhára. A másik hagymát szintén aprítsd fel, és némi olajon dinszteld meg, majd tedd bele a már megmosott rizst. Pirítsd 1-2 percig, és engedd fel 2 csésze forró vízzel. Főzd félpuhára. Egy jénai tálat kenj meg olajjal, és helyezz rá egy réteg karfiolt. Erre tegyél egy sor rizst, egy sor húst, majd megint rizst, végül a maradék karfiolt. A tojást a tejföllel alaposan keverd ki, és öntsd rá a karfiol tetejére. Szórd meg zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben süsd meg.
Sajtos rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 20 dkg sonka
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg kemény sajt
- 10 dkg vaj
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd meg. A sonkát és a petrezselymet aprítsd fel, és a vajon pirítsd meg. Tedd bele a karfiolt is, és körülbelül 5 percig párold őket együtt. A tejfölt és a krémsajtot keverd össze, majd fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és szórd bele a sonkás karfiolt. Locsold meg a tejfölös szósszal. Reszeld rá a tetejére a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.
Sárgarépás karfiol
Hozzávalók:
- 60 dkg karfiol
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg trappista sajt
- 3 dl natúr joghurt
- 2 evőkanál petrezselyem
- 1 tojás
- 1 evőkanál vaj
A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd meg, majd hagyd lecsepegni. A répát hámozd meg, szeleteld fel, ezután pedig némi vajon párold puhára. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és tedd bele a karfiol felét. Szórd rá a répát, és tedd a tetejére a maradék karfiolt. A joghurtot a tojással és az apróra vágott petrezselyemmel keverd össze, és ízlésed szerint ízesítsd sóval, borssal. Locsold rá a karfiol tetejére, majd szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tojásos rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 25 dkg darált hús
- 5 tojás
- 5 dkg trappista sajt
- 1 pohár tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál vaj
- pirospaprika
- só
- bors
A hagymát aprítsd fel, és pici olajon párold üvegesre. Tedd rá a húst, majd szórd meg pirospaprikával, és alaposan keverd össze. Add hozzá a zöldpaprikát, a paradicsomot, és párold a húst puhára. A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd meg. Egy tűzálló tál alját locsold meg a pörkölt szaftjával, és tedd rá a karfiol felét. A megfőzött tojásokat karikázd fel, és rétegezd a karfiolra. A tetejére tedd rá a húst, a maradék karfiolt, és picit sózd, borsozd meg az egészet. Végül locsold meg tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- rakott étel
4 gyors rakott tészta
- spenót
- paradicsom