4 gyors rakott tészta
Sós és édes variációk
A rakott tészták mondhatni a világ legjobb ételei, hiszen bármivel variálhatod őket, és gyorsan készen vannak. A siker pedig garantált.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 körömtrend, ami nagyon erős lesz ősszel: már most sokan választják ezeket a manikűröket »

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott tészták hihetetlenül változatosak, készítheted őket sósan főételnek, de édesen is, amiből lehet desszert vagy második fogás egy leves után.

Nagyon gyorsan elkészülnek, nem szükséges hozzájuk más, csak egy csomag bármilyen tészta, némi gyümölcs vagy zöldség, illetve lehetőség szerint sajt. Egyszerűen bedobod a sütőbe, és pillanatok alatt tálalhatod is.

Baconös rakott tészta sajtmártással

Hozzávalók:

  • 35 dkg bacon szalonna
  • 1 csomag fodros nagykocka
  • 7 dkg trappista sajt
  • 7 dkg Karaván sajt
  • 5 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • grill-fűszerkeverék

A szalonnát kockázd fel, és picit pirítsd meg. A tésztát sós vízben főzd ki, és lecsöpögtetés után keverd össze a baconnel.

A vajat melegítsd meg, szórd bele a lisztet, és addig forrald, míg nem habzik. Keverd hozzá a tejet, majd sóval és a grilles fűszerkeverékkel ízesítsd. Ha sűrű, add hozzá a tejfölös, tojássárgás, reszelt sajtos masszát, és melegítsd fel.

Egy tűzálló tálba tegyél egy sor tésztát, és locsold meg az öntettel. Addig folytasd ezt, míg el nem fogynak a hozzávalók. Végül ízlés szerint sajttal szórd meg a tetejét, és már sütheted is.

Dél-olasz rakott spagetti

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 10 dkg darált hús
  • 1,5 pohár tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 evőkanál olaj
  • késhegynyi fokhagymakrém
  • késhegynyi pirospaprika

A tésztát sós vízben főzd ki. A hagymát aprítsd fel, és az olajon dinszteld meg. Tedd bele a pirospaprikát és a fokhagymakrémet, majd ízlésed szerint sózd meg. Dobd rá a húst, és fedő alatt párold meg. A paradicsomokat hámozd meg, majd karikázd fel. Egy tűzálló tál aljába tedd bele a tészta egyharmadát. Tedd rá a darált húst, és öntsd rá a tejföl felét. Ezután megint jön egy réteg tészta, majd erre a felkarikázott paradicsom. Végül a tetejére tészta, erre locsold rá a megmaradt tejfölt. Előmelegített sütőben süsd meg.

Almás rakott metélt

Hozzávalók:

  • 50 dkg alma
  • 25 dkg metélt
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 citrom
  • 1 kiskanál fahéj
  • zsemlemorzsa

A tésztát sós vízben főzd ki. Az almákat hámozd meg, majd reszeld le. A citrom levét facsard ki, és öntsd rá, a héját pedig reszeld le, és a fahéjjal együtt szórd rá. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat a porcukorral keverd habosra. A vajat a lecsöpögtetett metéltbe keverd bele, és forgasd bele a tojáshabos masszába. Keverd hozzá az almát is. Egy kerek jénai tálat vajazz ki, szórd be zsemlemorzsával, és öntsd bele az almás tésztát. A fehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan dolgozd hozzá a baracklekvárt is. Óvatosan simítsd a tészta tetejére, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Hagyd egy kicsit hűlni, és már tálalhatod is.

Vaníliás rakott kocka

Hozzávalók:

  • 40 dkg alma
  • 25 dkg fodros nagykocka
  • 5 dkg dió
  • 1 kis üveg baracklekvár
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor

A tésztát főzd ki. Az almákat hámozd meg, majd reszeld le. Egy jénai tál aljára tegyél egy sor tésztát, arra egy sor almával összekevert lekvárt, majd szórd meg dióval. Addig folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A végén készítsd el a vaníliapudingot a hátulján leírtak szerint. Keverj bele egy pici vizet, és öntsd rá a tészta tetejére. Előmelegített sütőben addig süsd, míg a puding besűrűsödik.

Ezt is szeretjük