4 hipergyors göngyölt hús

Ennél egyszerűbb és változatosabb étel kevés van, hiszen szinte bármilyen hússal és töltelékkel elkészítheted. Nincs sok gond vele, és igazán esztétikus.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egy gyors ebédet vagy vacsorát akarsz készíteni, amivel le tudod nyűgözni a vendégeidet, akkor a göngyölt hús az egyik legjobb választás. Könnyű elkészíteni, finom, és gusztusosan felszeletelve látványnak sem utolsó.

A göngyölt húsokat érdemes gyorsan sülő, fehér húsokból készíteni, így aztán variálhatod is az alábbi recepteket.

Csirkegöngyöleg zöldhagymás mártásban

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor zöldhagyma
  • bacon
  • bors
  • fehérbors

A csirkemellet vágd fel háromujjnyi vastag csíkokra, sóval és egy kevés fehérborssal ízesítsd, tekerd bele a baconbe, majd fektesd tepsibe. A vöröshagymát vágd fel vékony karikákra, és szórd szét a tepsiben, amibe a husikat fektetted.

A tejfölt sózd meg, majd a felszeletelt zöldhagymával keverd össze. Öntsd ezt a húsra, és fedd le alufóliával az egészet, majd mielőtt kész lenne, vedd le a fóliát, és pirítsd meg kicsit a tetejét.

Göngyölt husi paradicsomszószban

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 4 dl tyúkhúsleves - 1 leveskockából
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • provence-i fűszerkeverék
  • bors

A csirkét vágd fel csíkokra. Ezeket kend be mustárral, sózd, borsozd, és szórd meg a fűszerkeverékkel. Csavard be őket a baconbe, és egy serpenyőben süss nekik kérget. Az újhagymát karikázd fel, és szórd a serpenyőbe a husi mellé. Öntsd bele a paradicsompürét is, és rotyogtasd őket együtt pár percig. Öntsd hozzá a leves felét, és fedő alatt párold. Ellenőrizd, hogy el ne főjön a lé - a maradék levessel mindig pótold. Körülbelül 30 perc alatt kész.

Gesztenyés pulykagöngyöleg

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • 20 dkg gesztenyemassza
  • konyak
  • bors

A hússzeleteket klopfold ki, sózd, borsozd. A masszához keverd hozzá a konyakot, halmozd a szeletekre, majd tekerd fel őket. A tepsit kend át az olajjal, és fólia alatt süsd a husikat, majd a végén vedd le, hogy megpiruljanak. De akár serpenyőben is kisütheted őket.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Spárgás hús

Hozzávalók:

  • 2 pulykamell
  • 24 spárga - fehér vagy zöld
  • 8 szelet szeletelt mozzarella
  • 8 szelet bacon vagy sonka
  • bors

A pulykát vízszintesen vágd félbe, majd az így keletkezett szeleteket félbe. Az így kapott 8 szeletet kicsit klopfold ki, sózd, borsozd. Fektesd rájuk a bacont vagy sonkát, ezekre a mozzarellát - ezt félbe is tépheted, hogy végigérjen -, majd merőlegesen ezekre a meghámozott spárgát, husinként hármat. Ezeket göngyöld fel, tűzd meg fogpiszkálóval, és már mehet is a sütőbe. Esetleg besamellel leöntheted az egészet, de anélkül is nagyon finom lesz.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük