4 hipergyors göngyölt hús
Ennél egyszerűbb és változatosabb étel kevés van, hiszen szinte bármilyen hússal és töltelékkel elkészítheted. Nincs sok gond vele, és igazán esztétikus.

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

6 téli öltözék, amivel nem lehet hibázni: alapdarabok stílusosan »

Gyönyörű frizura, amit az utolsó pillanatban is elkészíthetsz: így viseld a hajad, ha esküvőre mész »

Hatékony trükk homlokráncok ellen, ami egy filléredbe sem kerül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egy gyors ebédet vagy vacsorát akarsz készíteni, amivel le tudod nyűgözni a vendégeidet, akkor a göngyölt hús az egyik legjobb választás. Könnyű elkészíteni, finom, és gusztusosan felszeletelve látványnak sem utolsó.

A göngyölt húsokat érdemes gyorsan sülő, fehér húsokból készíteni, így aztán variálhatod is az alábbi recepteket.

Csirkegöngyöleg zöldhagymás mártásban

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor zöldhagyma
  • bacon
  • bors
  • fehérbors

A csirkemellet vágd fel háromujjnyi vastag csíkokra, sóval és egy kevés fehérborssal ízesítsd, tekerd bele a baconbe, majd fektesd tepsibe. A vöröshagymát vágd fel vékony karikákra, és szórd szét a tepsiben, amibe a husikat fektetted.

A tejfölt sózd meg, majd a felszeletelt zöldhagymával keverd össze. Öntsd ezt a húsra, és fedd le alufóliával az egészet, majd mielőtt kész lenne, vedd le a fóliát, és pirítsd meg kicsit a tetejét.

Göngyölt husi paradicsomszószban

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 4 dl tyúkhúsleves - 1 leveskockából
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • provence-i fűszerkeverék
  • bors

A csirkét vágd fel csíkokra. Ezeket kend be mustárral, sózd, borsozd, és szórd meg a fűszerkeverékkel. Csavard be őket a baconbe, és egy serpenyőben süss nekik kérget. Az újhagymát karikázd fel, és szórd a serpenyőbe a husi mellé. Öntsd bele a paradicsompürét is, és rotyogtasd őket együtt pár percig. Öntsd hozzá a leves felét, és fedő alatt párold. Ellenőrizd, hogy el ne főjön a lé - a maradék levessel mindig pótold. Körülbelül 30 perc alatt kész.

Gesztenyés pulykagöngyöleg

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • 20 dkg gesztenyemassza
  • konyak
  • bors

A hússzeleteket klopfold ki, sózd, borsozd. A masszához keverd hozzá a konyakot, halmozd a szeletekre, majd tekerd fel őket. A tepsit kend át az olajjal, és fólia alatt süsd a husikat, majd a végén vedd le, hogy megpiruljanak. De akár serpenyőben is kisütheted őket.

Spárgás hús

Hozzávalók:

  • 2 pulykamell
  • 24 spárga - fehér vagy zöld
  • 8 szelet szeletelt mozzarella
  • 8 szelet bacon vagy sonka
  • bors

A pulykát vízszintesen vágd félbe, majd az így keletkezett szeleteket félbe. Az így kapott 8 szeletet kicsit klopfold ki, sózd, borsozd. Fektesd rájuk a bacont vagy sonkát, ezekre a mozzarellát - ezt félbe is tépheted, hogy végigérjen -, majd merőlegesen ezekre a meghámozott spárgát, husinként hármat. Ezeket göngyöld fel, tűzd meg fogpiszkálóval, és már mehet is a sütőbe. Esetleg besamellel leöntheted az egészet, de anélkül is nagyon finom lesz.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük