4 gyors rakottas 25 perc alatt
Egy gyors rakottas vacsorára a legjobb választás. Vedd elő a kedvenc tepsidet, és már szeletelheted is a hozzávalókat!

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
Egy gyorsan elkészíthető rakottas igazi ász, hiszen amellett, hogy hipersebességgel elkészül, olyan hozzávalókkal pakolhatod meg, amilyeneket éppen megkívánsz. Így biztosan nem kell egy hosszú, fárasztó nap után órákig bíbelődnöd a vacsorával.
Csak szeleteld fel az alapanyagokat, rétegezd őket, öntsd nyakon egy kis tejfölös vagy tejszínes mártással, és már tolhatod is a sütőbe!
Ha egyelőre nincs ötleted, próbáld ki remek receptjeinket!
Kukoricás rakott cukkini
Hozzávalók:
- 40 dkg párizsi
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 cukkini
- 1 konzerv kukorica
- 1 tojás
- tejföl
- só
A párizsit szeleteld fel, és fektesd egy tepsi aljába. Szórd rá a reszelt sajtot, a kukoricát, és fedd be a cukkiniszeletekkel.
A tejfölt a tojással keverd össze, és locsold rá a rakottasra. Előmelegített sütőben süsd pirosra.
Rakott brokkoli
Hozzávalók:
- 5 dkg füstölt mozzarella
- 2 tojás
- 1 fej brokkoli
- 1 pohár joghurt
- 1 pár virsli
A brokkolit szedd rózsáira, mosd meg, majd forró vízben főzd elő. A tojásokat és a virsliket szintén főzd meg. Egy jénai tál aljába szórd bele a brokkolit, szeleteld rá a kemény tojást, szórd rá a felkarikázott virslit. A joghurtot a lereszelt mozzarellával keverd össze, és öntsd a rakottas tetejére. Mivel a hozzávalók már készen lettek rétegezve, elég, ha az előmelegített sütőbe 5-10 percre bedobod őket, hogy összesüljenek.
Rakott karalábé
Hozzávalók:
- 1 kg karalábé
- 30 dkg párizsi
- 10 dkg trappista sajt
- 3 dl tejföl
- 3 evőkanál olaj
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
A karalábét hámozd meg, majd a párizsival együtt kockázd fel. Az olajat forrósítsd fel, és süsd át benne a párizsit, ezután pedig papírtörlőre szedd ki, hogy lecsepegjen. A párizsis olajban párold meg picit a karalábét, és ízlésed szerint sózd, borsozd is közben. A petrezselymet aprítsd fel, és a tojással, valamint a tejföllel keverd össze. A párizsit és a karalábét keverd össze, és egyenletesen oszlasd el egy tepsi aljában. Öntsd rá a tejfölös masszát, majd szórd meg a tetejét reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Fetás rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 3 dl tejszín
- 2 fej vöröshagyma
- 1 szál kolbász
- fél tömb feta sajt
- olaj
- só
Egy jénai tálat kenj ki olajjal, és a meghámozott, felkarikázott krumpli egy részét rétegezd bele. Tedd rá a hagymaszeleteket, és öntsd rá a tejszín felét. Szeleteld rá a kolbászt, és morzsold a tetejére a fetát. Borítsd be a tetejét a maradék krumplival, és locsold rá a maradék tejszínt is. Sózd meg picit, majd fóliával fedd le, és forró sütőben süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!

- tészta
- rakott
Hipergyors rakott tészták

- egytálétel
- rakott zöldség
30 perces rakottasok

- olasz
- tészta