A szív- és érrendszeri betegségek lelki háttere
Tudtad, hogy nem csak génjeid és életmódod okozhatnak szívbetegséget vagy alacsony vérnyomást? Lelkiállapotod is kiválthatja őket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szimbólumok

A vér az életet jelképezi, akárcsak a szív. Ha valaki meghal, annak leáll a szívverése és a keringése is.

A vérnyomást a dinamikával párosítjuk. Ha ideges vagy, pulzusod is szaporább, nagyobb a nyomás az ereidben. Nem véletlenül használjuk egyes emberekre a heves vérmérsékletű jelzőt.

A keringés az élet folyása és annak minősége, az érfalak saját korlátaidat tükrözik. Állapotuk azt mutatja, hogy mennyire veszel részt saját életed történéseiben, menyire hagyod, hogy sodorjon az ár, vagy milyen mértékben irányítasz.

A szív nemcsak az élettel, de az érzelmekkel is összefüggésben áll. Ha valakit szeretsz, az érzés a szívedből jön, a szerelem jele ezért is szívecske.

Alacsony vérnyomás

Az alacsony vérnyomású emberek kerülik azokat a helyzeteket, melyekkel megismernék határaikat. Szeretnek a biztos zónában maradni. Ha nem muszáj, nem kerülnek középpontba, nem érvényesülnek. Félnek a konfliktustól, és kerülik a veszekedést.

Sokszor hiányzik belőlük az őszinteség, a tartás és a kitartás, ezért előszeretettel ájuldoznak. Egy hiba utáni ájulás megszünteti a felelősséget.

Magas vérnyomás

Az alacsony vérnyomásúak ellentétje. Sokat vannak főszerepben, harcolnak jogaikért és igazukért. Szívesen hangoztatják véleményüket, és kerülnek konfliktushelyzetbe. Sokszor csinálnak a bolhából is elefántot, hajlamosak a túlkapásokra.

Hajlamosak azonban csak a probléma megszülésére, de a megoldás sokszor elmarad. Szervezetük fenntartja a fokozott idegi állapotot azt remélve, hogy cselekvés lesz belőle, de ez ritkán fordul elő. Éppen ezért sokat emésztik magukat.

Érszűkület

Az érszűkület már a nevével is tükrözi a beteg jellemét. Általában beszűkült látókör és gondolkodásmód párosul vele, mely kiegészül egy kollektív világ- és önutálattal.

Agyvérzés

Mivel az agyvérzés sokszor összefüggésben áll a magas vérnyomással, így jellemzői is hasonlóak. Addig emészti magát a beteg, amíg teste már nem bírja elviselni a feszültséget.

Érelmeszesedés

Az érelmeszesedés sokszor azt jelenti, hogy az élet körforgásában való részvétel nehezen megy. Sem adni, sem kapni nem tud a beteg. Elzárkózik mindentől és mindenkitől úgy, hogy nem nyitja meg szívét. Saját elméletei közül nem tud szabadulni, saját lelkét zárja be.

Szívritmuszavar

A ritmuszavar azt mutatja, hogy a beteg nem képes beilleszkedni a környezetébe. Nincs összhangban saját magával, nem találja belső egyensúlyát. Sokszor párosulhat például nemi identitászavarral.

Szívinfarktus

A szívroham gyakran érint olyan embereket, akik tele vannak félelemmel. A rögeszmés tartózkodás egy idő után érezhetővé válik a szíven. Így előfordulhat az is, hogy a beteg magától a szívrohamtól fél, mely a feszültségnek köszönhetően be is következik.

OLVASD EL EZT IS!

no szomor
  • menstruáció
  • női egészség

A menstruációs panaszok lelki háttere

Ezt is szeretjük