Csak pénzkidobás, ha így eszel avokádót: ezekkel az ételekkel soha ne párosítsd

Emésztési és más egészségügyi problémát is okozhat, ha nem figyelsz arra, mivel eszed az avokádót.

Mit ne egyél avokádóval
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az avokádó többféle vitaminnak és ásványi anyagnak forrása, azonban van néhány étel, amelyekkel pénzkidobás együtt fogyasztani. Ezek a párosítások nemcsak az avokádó jótékony hatásait csökkentik, hanem a szervezet egészségét is aláássák.  

Amit ne egyél avokádóval

Az avokádó rendkívül tápláló és egészséges étel, tele van ásványi anyagokkal, rezet, foszfort, vasat, káliumot és magnéziumot is tartalmaz, és A-, B-, C-, E-, K-vitamin-tartalma is jelentős. Ízletes és tápláló, azonban van néhány étel, amivel jobb, ha nem párosítod.

Zsíros húsok és avokádó

Magas zsírtartalma miatt az avokádó és a különféle zsíros húsok, mint amilyen a steakek, a kolbászok vagy a sonkák nagy része nem jó párosítás. Az ilyen húsokban lévő telített zsírok és az avokádó telítetlen zsírsavai együtt nagyon megterhelők az emésztőrendszer számára, különösen a májat és a hasnyálmirigyet terheli meg a túlzott zsír ilyen módon való fogyasztása. Ez a párosítás a koleszterinszintet is jelentősen megemeli, és az avokádó jótékony hatásait is csökkenti.

mit-ne-egyel-avokadoval
Fotó: istetiana / Getty Images Hungary

Gyümölcsök és avokádó

A magas cukortartalmú gyümölcsök, mint a banán vagy a mangó, esetleg egy nagy tál gyümölcssalátában az avokádó együtt szintén nem a legjobb ötlet. A gyümölcsökben lévő cukor és az avokádóban lévő telítetlen zsírsavak túlságosan megemelik a vércukorszintet. Az avokádót alacsony cukortartalmú ételekkel érdemes párosítani, amilyenek a zöldségek nagy része, például az uborka vagy a paradicsom. A gyümölcsök közül inkább a bogyós gyümölcsöket válaszd, amelyeknek alacsony a cukortartamuk, mint a szeder, az áfonya vagy a málna. 

Tej és avokádó

Az avokádó és tej kombinációja sem szerencsés. Az avokádóban lévő zsírok lassítják az emésztést, a tejben lévő laktózt így a szervezet nehezebben bontja le. Ez emésztési problémákat okozhat, gyomorfájdalmat, puffadást és gázképződést, különösen a laktózintoleranciában szenvedőknél. A növényi tejek könnyebben emészthetők, és az avokádóval is jó párosítás lehetnek.

GettyImages-1512917734
Fotó: Xvision / Getty Images Hungary

Olajok és avokádó

A feldolgozott olajok nagy része és az avokádó együtt, az olajokban lévő transzzsírok és az avokádóban lévő telítetlen zsírsavak találkozásával könnyen oxidatív stresszt okoznak a sejtekben. Ez hosszú távon gyulladásokat idéz elő, ami többféle emésztőrendszeri betegség kialakulásának kockázatát is megnövelheti. Az extraszűz olívaolaj, az avokádóolaj és a kókuszolaj is sokkal jobb választás az avokádóval párosítva.

A cikk az ajánló után folytatódik

Prémium vitaminok szerves forrásából

Fedezd fel a BioTechUSA új, prémium étrendkiegészítőit, melyeket a természet által inspirált hatóanyagok gondos válogatásával alkottunk meg a szervezetünk optimális működésének támogatására. A funkcionális termékek tökéletesen kiegészítik egymást, így teljeskörű megoldást nyújtanak a legmagasabb szintű napi rutinhoz.   

Promóció

Fehér kenyér és avokádó

Ez a kettős népszerű, sokan szeretik egy szelet pirítósra kenni az avokádókrémet, vagy megpakolni azt avokádószeletekkel. A fehér kenyérben lévő gyorsan felszívódó szénhidrátok és az avokádóban lévő zsírok könnyen megemelik a vércukorszintet. Sokkal egészségesebb a teljes kiőrlésű kenyér, ezért az avokádót inkább mindig azzal fogyaszd. 

Ezért fogynak bizonyos emberek sokkal nehezebben – A tudósok rájöttek, mi az oka

Könnyebben fogynak, akik rendelkeznek egy bizonyos génnel, viszont testmozgás és egészséges életmód is szükséges a fogyás sikeréhez.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük