Csak pénzkidobás, ha így eszel avokádót: ezekkel az ételekkel soha ne párosítsd
Emésztési és más egészségügyi problémát is okozhat, ha nem figyelsz arra, mivel eszed az avokádót.

Az avokádó többféle vitaminnak és ásványi anyagnak forrása, azonban van néhány étel, amelyekkel pénzkidobás együtt fogyasztani. Ezek a párosítások nemcsak az avokádó jótékony hatásait csökkentik, hanem a szervezet egészségét is aláássák.
Amit ne egyél avokádóval
Az avokádó rendkívül tápláló és egészséges étel, tele van ásványi anyagokkal, rezet, foszfort, vasat, káliumot és magnéziumot is tartalmaz, és A-, B-, C-, E-, K-vitamin-tartalma is jelentős. Ízletes és tápláló, azonban van néhány étel, amivel jobb, ha nem párosítod.
Zsíros húsok és avokádó
Magas zsírtartalma miatt az avokádó és a különféle zsíros húsok, mint amilyen a steakek, a kolbászok vagy a sonkák nagy része nem jó párosítás. Az ilyen húsokban lévő telített zsírok és az avokádó telítetlen zsírsavai együtt nagyon megterhelők az emésztőrendszer számára, különösen a májat és a hasnyálmirigyet terheli meg a túlzott zsír ilyen módon való fogyasztása. Ez a párosítás a koleszterinszintet is jelentősen megemeli, és az avokádó jótékony hatásait is csökkenti.

Gyümölcsök és avokádó
A magas cukortartalmú gyümölcsök, mint a banán vagy a mangó, esetleg egy nagy tál gyümölcssalátában az avokádó együtt szintén nem a legjobb ötlet. A gyümölcsökben lévő cukor és az avokádóban lévő telítetlen zsírsavak túlságosan megemelik a vércukorszintet. Az avokádót alacsony cukortartalmú ételekkel érdemes párosítani, amilyenek a zöldségek nagy része, például az uborka vagy a paradicsom. A gyümölcsök közül inkább a bogyós gyümölcsöket válaszd, amelyeknek alacsony a cukortartamuk, mint a szeder, az áfonya vagy a málna.
Tej és avokádó
Az avokádó és tej kombinációja sem szerencsés. Az avokádóban lévő zsírok lassítják az emésztést, a tejben lévő laktózt így a szervezet nehezebben bontja le. Ez emésztési problémákat okozhat, gyomorfájdalmat, puffadást és gázképződést, különösen a laktózintoleranciában szenvedőknél. A növényi tejek könnyebben emészthetők, és az avokádóval is jó párosítás lehetnek.

Olajok és avokádó
A feldolgozott olajok nagy része és az avokádó együtt, az olajokban lévő transzzsírok és az avokádóban lévő telítetlen zsírsavak találkozásával könnyen oxidatív stresszt okoznak a sejtekben. Ez hosszú távon gyulladásokat idéz elő, ami többféle emésztőrendszeri betegség kialakulásának kockázatát is megnövelheti. Az extraszűz olívaolaj, az avokádóolaj és a kókuszolaj is sokkal jobb választás az avokádóval párosítva.

Prémium vitaminok szerves forrásából
Fedezd fel a BioTechUSA új, prémium étrendkiegészítőit, melyeket a természet által inspirált hatóanyagok gondos válogatásával alkottunk meg a szervezetünk optimális működésének támogatására. A funkcionális termékek tökéletesen kiegészítik egymást, így teljeskörű megoldást nyújtanak a legmagasabb szintű napi rutinhoz.

Promóció
Fehér kenyér és avokádó
Ez a kettős népszerű, sokan szeretik egy szelet pirítósra kenni az avokádókrémet, vagy megpakolni azt avokádószeletekkel. A fehér kenyérben lévő gyorsan felszívódó szénhidrátok és az avokádóban lévő zsírok könnyen megemelik a vércukorszintet. Sokkal egészségesebb a teljes kiőrlésű kenyér, ezért az avokádót inkább mindig azzal fogyaszd.
Ezért fogynak bizonyos emberek sokkal nehezebben – A tudósok rájöttek, mi az oka
Könnyebben fogynak, akik rendelkeznek egy bizonyos génnel, viszont testmozgás és egészséges életmód is szükséges a fogyás sikeréhez.
Elolvasom(Képek: Getty Images Hungary.)
- avokádó
- étel
- egészség
- zsír
- telítetlen zsír
- telített zsírsav
- vércukorszint
- kenyér
- tej
- gyümölcs
- cukor
- olaj
- hús
- Életmód