Inzulinrezisztencia, székrekedés, narancsbőr: az elégtelen rostfogyasztás következményei

Íme, a leggyakoribb veszélyek!

A helytelen étkezés nagyban befolyásolja a közérzetet, az egészségi állapotot és a külsőt, és nem jó irányba. Az elégtelen rostfogyasztás az egyik legjellemzőbb hiányosság, ami egy kis odafigyeléssel kiküszöbölhető.

Tévhit, hogy csak azoknak kell rostban gazdagon étkezniük, akik fogyni szeretnének - a rost értékes tápanyag a szervezet számára, amelynek hiányában a következő problémák alakulhatnak ki.

Inzulinrezisztencia

A rosthiány egyik legkomolyabb és legveszélyesebb következménye az inzulinrezisztancia, amely a kettes típusú cukorbetegség előfutára - ilyenkor a hasnyálmirigy több inzulint termel a normálisnál.

Eleinte tünetmentes maradhat a betegség, ám ha bőrszárazságot, hasi hízást, gyakori gombás fertőzéseket és cikluszavart észlelsz, valószínűleg nálad is ez a baj.

Nagyon fontos, hogy tegyél ellene, mert hamarosan visszafordíthatatlanná válik! Kezelésében nagy előrelépést hozhat a bőséges rostfogyasztás és az összetett szénhidrátok beiktatása az étrendbe. Részletesebb információkért és még több tudnivalóért kattints ide!

Székrekedés

Nagy valószínűséggel az is a rosthiányra vezethető vissza, ha székrekedéssel küzdesz. Mivel a rostok megfelelően tisztítják a vastagbelet, rostban gazdag ételek fogyasztásával orvosolható a probléma. Fogyassz sok teljes kiőrlésű gabonából készült ételt, zabkorpát, zöldséget és gyümölcsöt - a leghatékonyabb az alma, a körte, az aszalt gyümölcsök, a sárgarépa és a cékla.

Reggeli, reggeli, de milyen?

A jó napindításhoz elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű reggeli, de hogyan tudunk nap mint nap tápanyagokban dús falatokat készíteni a kicsiknek? Tudj meg többet a kiegyensúlyozott táplálkozásról, és induljon vidáman a család napja!

Narancsbőr

A narancsbőr kialakulásában nagy szerepe van a lelassult anyagcserének, amely szintén a rostszegény étkezés velejárója. Az ellustult emésztés nem teszi lehetővé a szervezetben felgyülemlett méreganyagok megfelelő távozását, ami csak ront a helyzeten, ezért ha szeretnél megszabadulni a cellulitisztől, fogyassz több rostot, igyál több folyadékot és mozogj rendszeresen!

Ezt is szeretjük