Képeken 7 hétköznapi étel, ami allergiát okozhat
A paradicsom, a banán vagy a savanyú káposzta hisztamin felszabaduláshoz vezethetnek.
A tenger gyümölcsei, valamint a mogyorófélék sokak számára ismert allergének. Rajtuk kívül azonban számos más étel is felelhet a hisztamin felszabadulásáért a szervezetben. A hisztamin legismertebb funkciója, hogy közvetítő anyagként szerepet játszik az olyan allergiás tünetek kiváltásában, mint az orrviszketés, a csalánkiütés vagy az emésztőrendszeri panaszok. Lapozd át az alábbi galériát, és ismerj meg néhány élelmiszert, amelyről kevésbé köztudott, hogy allergiához vezethet.
További allergiát okozó élelmiszerek
Lapozd át az alábbi képgalériát, ha szeretnél megismerni még néhány allergiás reakció kiváltásáért felelős táplálékot.
OLVASD EL EZT IS!
- megelőzés
- allergia
Ezért cserélj ágyneműt hetente! 4 betegséget kerülhetsz el vele
- allergia
- bőrbetegség
Ekcéma vagy bőrgomba? Képeken 7 gyakori bőrbetegség
- tudomány
- víz