4 hipergyors rakott káposzta

Lassan jó már a nyáron eltett savanyú káposzta, és van néhány ötletünk, hogy mihez kezdj vele. Fazekakat elő, és rakd rétegekbe!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Nem kell az egész délelőttöt a konyhában töltened ahhoz, hogy elkészítsd valamelyik rakottkáposzta-receptünket.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

A legbonyolultabb előkészítése sem tart tovább 30 percnél. Bár némelyik eltölt néhány órát a sütőben, ez idő alatt te már nyugodtan eldőlhetsz olvasgatni a kanapén.

Klasszikus rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg sertéshús darálva
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 8 dkg rizs
  • 6 dkg nyers császárszalonna
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • paprika
  • zsír vagy olaj
  • bors

Kevés olajon pirítsd meg a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, és párold úgy 10 percig.

Egy másik serpenyőben hevítsd fel a kockára vágott szalonnát és a felkarikázott kolbászt, a káposztát pedig főzd sós vízben 20 percig, majd csepegtesd le. Egy kizsírozott tűzálló edény alján terítsd el a káposzta egyharmadát, szórd rá a szalonnás kolbászt, és fedd be egy újabb réteg káposztával. Locsold meg tejföllel, tedd rá a párolt rizst, majd a pirított darált húst, és takard be a megmaradt káposztával. A tetejét kend meg a megmaradt tejföllel, szórd meg pirospaprikával, locsold meg olvasztott zsírral és közepesen meleg sütőben nagyjából egy óra süsd meg.

Brassói paradicsomos rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 75 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg sertéslapocka
  • 3 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl fűszeres paradicsomlé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 teáskanál csombor
  • bors
  • a tetejére 1-1 zöldpaprika és paradicsom

Az apróra vágott hagymát kevés olajon párold üvegesre, majd a féltenyérnyi nagyságúra vágott hússzeleteket hirtelen süsd meg. Egy tűzálló edény aljára tegyél egy réteg káposztát. Sózd meg, és szórj rá kaprot, borsot, csombort. Erre tegyél néhány hússzeletet, sózd, borsozd, és locsold meg a paradicsomlével. Ezután következik a párolt hagyma, majd újabb réteg káposzta. Folytasd addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére káposzta kerüljön. Locsold meg tejfölös paradicsomlével, és közepes lángon - letakarva - párold két órán át. Tálaláskor szeletelj rá paprikát és paradicsomot.

Görögös rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 75 dkg sertéshús
  • 50 dkg fehér káposzta
  • 20 dkg feta sajt
  • 200 g tejföl
  • 200 g joghurt
  • 0,25 l zöldségleves
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 piros színű paprika
  • 2 ág menta
  • 1 csokor oregánó
  • bors
  • vaj

A paprikát kockázd fel, a káposztát vágd csíkokra. Az oregánó egy részét aprítsd finomra, keverd hozzá a tejfölhöz és az elmorzsolt juhsajthoz, majd a keverékhez öntsd hozzá a levest is. Kevés olajon pirítsd meg a hús mindkét oldalát, majd vedd ki a serpenyőből, és süsd meg benne a hagymát és a paprikát. Vajjal kikent tűzálló tálba rétegezd felváltva a húst, a zöldségeket és a mártást. Szórd meg a maradék juhsajttal, és előmelegített sütőben süsd körülbelül 20 percig. Közben a mentát vágd vékony csíkokra, forgasd bele a joghurtba, sózd és borsozd. A kész rakottast szórd meg oregánóval, és mentás joghurttal kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Laskagombás rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej kelkáposzta vagy 2 kínai kel
  • 2 közepes krumpli
  • 1 kisebb zeller
  • 25-30 dkg laskagomba
  • 1 tasak gyorsrizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 fehér színű paprika
  • csípős zöldpaprika ízlés szerint
  • bors
  • pirospaprika
  • majoránna

Sós vízben főzd meg a rizst, a krumplit és a zellert. A káposzta leveleit 5-10 percre dobd forró vízbe, majd szűrd le. Az apróra vágott hagymát párold meg kevés olajon, majd dobd rá a felszeletelt laskagombát, a fehér- és zöldpaprikát, sózd és borsozd, majd időnként kevés vizet aláöntve párold puhára. Ekkor szórd meg pirospaprikával és majoránnával, majd vedd le a tűzről. Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, szórd meg zsemlemorzsával, majd a különböző hozzávalókat tetszőleges sorrendben rétegezd bele. A végét szórd meg apróra vágott zellerzölddel, locsolj rá kevés vizet, majd fóliával letakarva süsd körülbelül 30 percig.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük