A 8 legfinomabb, grillen sült étel: a csevaptól a nyári nyársakig

A grillezés a kerti partik csúcspontja lehet. Egyszerre sütheted a húsokat, a zöldségeket és a sajtot is, ráadásul egy nagy társaságot is jóllakathatsz.

A legfinomabb, grillen sült ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szabadtéri sütögetés tökéletes hétvégi program, remek lehetőség a barátok vagy a család összehozására. Ráadásul a kánikulában nem kell a konyhában szenvedned, hisz a kertben sokkal élvezetesebb az ételkészítés, és még a különféle fogások is ízletesebbek lesznek. Grillen az előételektől a főfogáson át a desszertekig bármit készíthetsz.

A sertéshús, különösen a tarja és az oldalas kiváló alapanyag grillezéskor, de csirkével is bátran kísérletezhetsz. A szárny és a comb ropogós lesz, a mell sem szárad ki, ha bevetsz néhány praktikát. Halat, zöldségeket, sőt sajtot is sütögethetsz, továbbá a darált hús is a legkülönbözőbb módokon készíthető el. A gyerekek kedvéért pedig vesd be a pillecukrot!

A legfinomabb, grillen sült ételek

A pác amúgy kötelező, mielőtt elkezdesz sütögetni. A legnépszerűbb ízesítő a fokhagyma, de a zöldfűszerek, így a rozmaring, a bazsalikom, a kakukkfű is remek választás. Érdemes kísérletezni a mézes és a pikáns pácokkal is.

A grillezés előnye még, hogy az ételek nem tocsognak az olajban, így kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint az olajban sült fogások.  A grillrácsot mindig kend meg zsiradékkal,  hogy ne ragadjon le az étel!  A legnépszerűbb grillfogásokkal biztosan nem lősz mellé, készítsd el a kedvenceidet mielőbb!

Grillpartik kedvence a többféle darált húsból készülő, fűszeres kolbászka, a csevapcsicsa. Az eredeti receptből a bárány sem hiányozhat. A siker titka a fűszerezésben rejlik. A masszát állítsd össze egy nappal a sütés előtt, hogy az ízek jól összeérjenek.
A szaftos plejskavica is darált húsból készül, ám leginkább a hamburgerpogácsára vagy a fasírtra emlékeztet. Változatosan fűszerezhető, ezért nincs is két egyforma recept. Salátával, sült krumplival vagy szendvics közé is tökéletes.
A ropogós csirkeszárnyaknak kifejezetten jót tesz, ha grillen sütöd meg. Érdemes legalább néhány órán át fűszeres keverékben pihentetni, hogy a csodás ízeket, illatokat magába szívja. Garantáltan mindenki az utolsó falatig leszopogatja a csontról.
A ragacsos, belül vajpuha, kívül ropogós oldalas a grillpartik királya lehet, ha megfelelően készíted el. Fontos, hogy sütés előtt főzd puhára. A fűszeres, mézes pác kellemesen pikánssá teszi.
Csak húzd a nyársra, és süsd meg grillen, amit megkívánsz. A hús mellé kerülhetnek zöldségek, gyümölcsök, sajtok. A színes, ízes fogásnak már a látványa elcsábít.
A sült hal nem csak a Balatonon kapós. Jól jön akkor is, ha könnyű, kalóriaszegény fogásra vágysz. A citromos pác üdévé varázsolja. Kevesebb eséllyel esik szét a hal a grillen, ha meghagyod a bőrét.
A különféle sült húsokhoz a színes, grillezett zöldségköretnél jobbat nem is kívánhatsz. Nyáron rengeteg friss alapanyag áll a rendelkezésedre a paprikától a cukkinin át a padlizsánig. Mielőtt grillre teszed, locsold meg a zöldségeket olívaolajos fűszerkeverékkel.
A húsok és a zöldségek mellé pakolhatsz a grillrácsra sajtot is. Grillezéshez főleg félkemény fajtákat válassz, tökéletes lehet a halloumi, a gomolya, de a lágyabb feta, sőt a camembert is. Érdemes a sajtokat is páccal, fűszerekkel különlegesebbé tenni.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük