A tökéletes profiterol receptje

Újabb meglepetés az olasz konyha kedvelőinek. Íme, néhány édesség Itália vidékéről, amivel meglepheted önmagadat és vendégeidet.

Nyereményjáték

Nyerd meg Sákovics Diana Hol rontom el? című pszichológiai könyvének dedikált példányát!

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Lakást hónapokig, hitelt csak napokig keresnek, pedig életre szóló döntés (x)

Mi mulasztja el hatékonyan a hasmenést? - Ezek a leggyakoribb módszerek (x)

Imádni fogja a sportot és a mozgást, ha így foglalkoznak vele - Egyetlen dolog kell, hogy megszeresse (x)

Így jutott munkanélküliségtől a menő vállalkozásig két fiatal: csak 3 dolog kellett hozzá - Így csinálták (x)

A Válótársak sármos színésze új kihívások elé került – Interjú Lengyel Tamással (x)

beauty and style

Így fesd ki a szemöldököd egy mozdulattal - Azt nem ígérjük, hogy jó lesz »

Tengerészmódi: a blogger megmutatja, hogy variáld a csíkosat! »

A virágos ruhával nem lőhetsz mellé – Így fogjuk viselni idén! - Ihletadó képek »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A profiterol-t leginkább a képviselőfánkhoz lehetne hasonlítani, annyi különbséggel, hogy ez az édesség kívül-belül töltött. Ha a képviselőfánkot szereted, mindenképp próbáld ki. 

Ha nem, nézd meg a többi receptet, biztos találsz közöttük kedvedre valót.

Profiterol

Hozzávalók a tésztához:

  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 dl víz
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a csokikrémhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tej

A vizet forrald fel, tedd bele a vajat és a sót, szitáld bele a lisztet, és keverd össze. Húzd le a tűzről, majd add hozzá a tojásokat is. Öntsd bele nyomózsákba, és egy kivajazott sütőlapra nyomj ki 25 kis halmot. Süsd meg, majd hagyd kihűlni. Ollóval fúrj kis lyukat beléjük.
A tejszínt verd fel, adj hozzá cukrot, és töltsd a habzsákba. A fúrt lyukakat töltsd meg vele. A tejbe tördeld bele a csokit, majd melegítsd meg, és keverd hozzá a vajat. A tésztákat öntsd le ezzel az öntettel.

Tiramisu

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 2 kávéskanál cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 csomag nem főzős vaníliapuding
  • 1 natúr vajkrém
  • 1 teáskanál fahéj
  • kakaó
  • kávé

A pudingot a tejjel mixeld össze, majd tedd bele a fahéjat, a cukrot, a vajkrémet, és mixeld tovább. A tepsi aljába tegyél egy sor piskótát. 1-1 kávéskanál kávéval locsold meg őket. Önts rá a pudingos masszából. Megint tegyél egy sor piskótát, ezt is öntözd meg kávéval, és a maradék krémet oszlasd el egyenletesen a tetején. Cukrozott kakaóval szórd meg a tetejét, és tedd hűtőbe legalább hat órára.

Crumiri - kukoricadarás süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg kukoricadara
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma vagy ½ rúd vanília
  • 1 evőkanál darált mandula
  • ½ teáskanál só

A cukrot a vajjal keverd habosra, majd tedd bele a tojásokat és a vaníliát is. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sót, a mandulát és a kukoricadarát. Öntsd hozzá a vaníliás masszát. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, és teáskanállal tegyél rá kis halmokat, viszonylag távol egymástól. Süsd meg, majd rácson hűtsd ki.

Csokoládés mousse

Hozzávalók:

  • 40 dkg keserű csokoládé
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 pohár tejszínhab

A csokit egy kis vízzel gőz felett olvaszd fel. A tojássárgáját a cukorral keverd össze. A fehérjét verd kemény habbá. Amikor a csoki kihűlt, add hozzá a cukros tojássárgáját, keverd jól el, majd óvatosan dolgozd bele a fehérjehabot is. A végén még a tejszínhabot is forgasd bele. Tedd hűtőbe legalább két órára, és már fogyaszthatod is.