A tökéletes profiterol receptje

Újabb meglepetés az olasz konyha kedvelőinek. Íme, néhány édesség Itália vidékéről, amivel meglepheted önmagadat és vendégeidet.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A profiterol-t leginkább a képviselőfánkhoz lehetne hasonlítani, annyi különbséggel, hogy ez az édesség kívül-belül töltött. Ha a képviselőfánkot szereted, mindenképp próbáld ki. 

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha nem, nézd meg a többi receptet, biztos találsz közöttük kedvedre valót.

Profiterol

Hozzávalók a tésztához:

  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 dl víz
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a csokikrémhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tej

A vizet forrald fel, tedd bele a vajat és a sót, szitáld bele a lisztet, és keverd össze. Húzd le a tűzről, majd add hozzá a tojásokat is. Öntsd bele nyomózsákba, és egy kivajazott sütőlapra nyomj ki 25 kis halmot. Süsd meg, majd hagyd kihűlni. Ollóval fúrj kis lyukat beléjük.
A tejszínt verd fel, adj hozzá cukrot, és töltsd a habzsákba. A fúrt lyukakat töltsd meg vele. A tejbe tördeld bele a csokit, majd melegítsd meg, és keverd hozzá a vajat. A tésztákat öntsd le ezzel az öntettel.

Tiramisu

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 2 kávéskanál cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 csomag nem főzős vaníliapuding
  • 1 natúr vajkrém
  • 1 teáskanál fahéj
  • kakaó
  • kávé

A pudingot a tejjel mixeld össze, majd tedd bele a fahéjat, a cukrot, a vajkrémet, és mixeld tovább. A tepsi aljába tegyél egy sor piskótát. 1-1 kávéskanál kávéval locsold meg őket. Önts rá a pudingos masszából. Megint tegyél egy sor piskótát, ezt is öntözd meg kávéval, és a maradék krémet oszlasd el egyenletesen a tetején. Cukrozott kakaóval szórd meg a tetejét, és tedd hűtőbe legalább hat órára.

Crumiri - kukoricadarás süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg kukoricadara
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma vagy ½ rúd vanília
  • 1 evőkanál darált mandula
  • ½ teáskanál só

A cukrot a vajjal keverd habosra, majd tedd bele a tojásokat és a vaníliát is. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sót, a mandulát és a kukoricadarát. Öntsd hozzá a vaníliás masszát. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, és teáskanállal tegyél rá kis halmokat, viszonylag távol egymástól. Süsd meg, majd rácson hűtsd ki.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Csokoládés mousse

Hozzávalók:

  • 40 dkg keserű csokoládé
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 pohár tejszínhab

A csokit egy kis vízzel gőz felett olvaszd fel. A tojássárgáját a cukorral keverd össze. A fehérjét verd kemény habbá. Amikor a csoki kihűlt, add hozzá a cukros tojássárgáját, keverd jól el, majd óvatosan dolgozd bele a fehérjehabot is. A végén még a tejszínhabot is forgasd bele. Tedd hűtőbe legalább két órára, és már fogyaszthatod is.

Ezt is szeretjük