A tejfölös-cseresznyés kevert süti nagyiféle receptje: évtizedek óta így készíti a család
A cseresznyés kevert sütinek a tejföltől légies lesz a tésztája.
Most kezdődik a cseresznyeszezon, így bőven lesz lehetőséged, hogy elkészítsd ezt a gyors és könnyű sütit. Ha egyszer megkóstolod, biztosan rákattansz.
A tejfölös-cseresznyés kevert sütit tepsiben, őzgerinc- vagy piteformában is megsütheted. Az édeskés desszert csak úgy eteti magát. Porcukorral megszórva vagy öntettel is kínálhatod.
Tejfölös-cseresznyés kevert süti
- 50 dkg cseresznye
- 35 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
A tojásokat habosítsd a kétféle cukorral és a vajjal, majd rakd hozzá a tejfölt. Keverd hozzá a sütőpor, a só és a liszt elegyét. Egyengesd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kicsit simítsd el, és szórd rá a megmosott, kimagozott cseresznyét. Előtte forgasd kevés lisztbe, hogy ne süllyedjen le a gyümölcs a tészta aljára.
Tedd forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 30 perc alatt. Ekkor végezz tűpróbát, tehát szúrj a tészta közepébe egy tűt vagy kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Amennyiben tapad rá massza, tedd még vissza néhány percre a sütőbe. Ha túl gyorsan pirul, takard be a tetejét alufóliával, hogy meg ne égjen. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.