Könnyű és isteni finom! Ribizlitorta sütés nélkül

A kissé fanyar, savanykás ribizli már önmagában is zseniális, sütésmentes desszertként pedig egyszerűen nincsenek rá szavak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sütésmentes sütiknél nem nagyon létezik egyszerűbben összedobható desszert, de ez sem a külsejükön, sem az ízükön nem érezhető.

A vaníliás cukor helyett használhatsz igazi vaníliarudat is, így intenzívebb lesz az íze, és nagyon jól passzol a ribizlihez.

Sütésmentes ribizlitorta

Hozzávalók:

  • 40 dkg ribizli
  • 6 dl tejszín
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 pohár natúr joghurt
  • 2 csomag zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg keksz
  • 10 dkg vaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Ha megvan minden hozzávaló, kezdődhet az őrület, nem lesz hosszú és pláne nem lesz nehéz. A vajat melegítsd szobahőmérsékletűre, erre a legjobb a mikró, vagy az, ha a sütikészítés előtt fél órával kiveszed a hűtőből. A kekszet törd minél apróbbra, tedd egy zacskóba, és menj rajta végig párszor sodrófával, így tökéletes állagú lesz. Ha ez megvan, fogj egy kapcsos tortaformát, ne engedd el, tégy az aljára sütőpapírt, majd a vajat és a kekszet keverd össze, és döngöld a forma aljára.

A joghurthoz keverd hozzá a ribizliket. A tejszínt a cukrokkal verd kemény habbá. A zselatint oldd fel a csomagolásán leírtaknak megfelelően, majd keverd a joghurthoz, aztán add hozzájuk a tejszínt is.

Ha mindezzel kész vagy, egyengesd el a kekszréteg tetején a krémet, majd tedd így be az egészet a hűtőbe, várj pár órát, és már fogyaszthatod is eme remek desszertet.

Még több süti sütés nélkül

Ha egyszer rákapsz a sütés nélküli sütikészítésre, akkor nem tudod majd abbahagyni, hogy a függőségedet kiszolgáljuk, adunk még pár remek receptötletet.

A legfinomabb sütés nélküli sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük