Ha unod a csirkét, ezeket imádni fogod

6 húsétel, ami ritkán jut eszedbe, pedig isteni

Ha változatosságra vágysz, ezeket az ötleteket vesd be!

Veled is előfordult már, hogy valami mást szerettél volna készíteni a hétvégi ebédhez, mint a szokásos sült csirke? Időnként üdítő a változatosság, illetve más típusú húsételek fogyasztása. Azonban sokan vannak úgy a vörös húsokkal, hogy félve kerülik, hiszen sokszor egészségtelennek bélyegzik a marhát és a disznót. Azonban a vörös húsnak is megvannak az előnyei, ahhoz pedig, hogy ne váljon egészségtelenné, az elfogyasztott mennyiségre, a hús gondos megválasztására és az elkészítés módjára kell figyelned. Alább végigvesszük, milyen típusú ételek formájában illesztheted be a vörös húsokat a család étrendjébe biztonságosan.

Aki nem szereti a hamburgert, az vagy lázas, vagy nem mond igazat. Egy kis dolog végtelen lehetőségekkel, aminek a lelkéről, a húspogácsáról tudhatsz meg mindent egy percben. Nézd meg videónkat frissőrünkkel, Vas Zsolttal és a hentes aranyat érő tanácsaival! Tökéletes burger tökéletes húspogival!

Zsolt tökéletes hamburgere

A húspogácsa sovány darált marha-, vagy disznóhúsból, friss zöldfűszerekkel otthon készült hamburgerként is tálalható. A lényeg, hogy ne bő olajban, hanem grillezve vagy grillserpenyőben süsd.

A saláta steakcsíkokkal és steakburgonyával fűszeres, pikáns fogás, ami gyorsan elkészül, nem kell hozzá sok zsiradék, és a gyerekek is imádják.

A sütőben sütött ragu - ami készülhet disznóból, marhából, de pulykából és akár bárányból is - szintén kevés olajjal elkészíthető, ráadásul csak az elején kell foglalkoznod vele, hiszen az felaprított húst és zöldségeket, esetleg gyümölcsöket csak bele kell tenned egy lefedhető tűzálló tálba, és viszonylag alacsonya hőfokon másfél-két órán át sütni. A sütési idő ugyan hosszú, de közben nem kell folyamatosan az ebéddel foglalkoznod, gyakorlatilag elkészül magától.

A rakott krumpli olcsó és laktató fogás, amit szintén könnyen és gyorsan el lehet készíteni. A füstölt kolbászból kisülő zsíron felül már nincs szükség több olajra, így ez az étel is alacsony zsírtartalmúnak tekinthető. 

A kolbászos, paradicsomos penne azoknak ideális választás, akik nem akarnak hússütéssel, -szeleteléssel bajlódni. A tésztát főzd meg, a kolbászos, paradicsomos mártást rottyantsd össze, majd alaposan összekeverve tedd a szószos tésztát egy tűzálló tálban az előmelegített sütőbe, szórj a tetejére sajtot, és süsd össze, hogy még ízletesebb legyen.

A chili con corne, azaz a mexikói egytálétel darált marhahúsból és konzervbabból, konzerv kukoricából is készíthető, így igazán gyorsan megvan. Bár az igaz, hogy ennek az ételnek jót tesz, ha áll egy-két napot a hűtőben, ezért ha gazdag, összeérett íz világra vágysz, készítsd el még csütörtök este. Ennek előnye az is, hogy a hétvégén már csak meg kell melegítened.

Receptek hétvégi grillezéshez

Ha elő szeretnél készülni egy hétvégi grillezéshez, akkor ezeket a pácrecepteket ajánljuk figyelmedbe. A hús puha és elképesztően ízletes lesz tőlük. Vendégváráshoz is tökéletes választás, különösen, ha jó időt ígérnek a közelgő hétvégére.

3 pácrecept tavaszi grillezéshez, amitől puha és hihetetlen ízletes lesz a hús

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük