Serpenyős szalonnás tészta 15 perc alatt

Extra gyors recept

Nagyon gyorsan elkészül, és nagyon finom, ráadásul nem is kerülnek sokba a hozzávalók a szalonnás tésztához.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A tészta mindig jó ötlet, ha nem tudod, mit készíts vacsorára, hiszen tényleg pillanatok alatt megvan, és nem nagyon lehet elrontani.

Arra figyelj, hogy a tésztát ne főzd szét, maradjon rágható, vagyis al dente, ahogyan Olaszországban is készítik.

Serpenyős szalonnás tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg széles metélt
  • 30 dkg húsos füstölt szalonna
  • 10 dkg földimogyoró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • olaj
  • bors

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Bő, sós vízben főzd meg a tésztát, csak akkor tedd bele, ha már felforrt. Egy serpenyőben, két kanál olajon süsd meg az apróra vágott szalonnát. Add hozzá a durvára vágott mogyorót és a vékonyan felszeletelt fokhagymát.

Pirítsd együtt egy rövid ideig, szórd meg borssal és petrezselyemmel. A tésztát csöpögtesd le, majd forgasd össze a szalonnás keverékkel.

Isteni tészták minden napra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük