Serpenyős szalonnás tészta 15 perc alatt
Nagyon gyorsan elkészül, és nagyon finom, ráadásul nem is kerülnek sokba a hozzávalók a szalonnás tésztához.
A tészta mindig jó ötlet, ha nem tudod, mit készíts vacsorára, hiszen tényleg pillanatok alatt megvan, és nem nagyon lehet elrontani.
Arra figyelj, hogy a tésztát ne főzd szét, maradjon rágható, vagyis al dente, ahogyan Olaszországban is készítik.
Serpenyős szalonnás tészta
Hozzávalók:
- 40 dkg széles metélt
- 30 dkg húsos füstölt szalonna
- 10 dkg földimogyoró
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- olaj
- só
- bors
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
Bő, sós vízben főzd meg a tésztát, csak akkor tedd bele, ha már felforrt. Egy serpenyőben, két kanál olajon süsd meg az apróra vágott szalonnát. Add hozzá a durvára vágott mogyorót és a vékonyan felszeletelt fokhagymát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Pirítsd együtt egy rövid ideig, szórd meg borssal és petrezselyemmel. A tésztát csöpögtesd le, majd forgasd össze a szalonnás keverékkel.
OLVASD EL EZT IS!
- sonka
- tészta
Házi tortellini sonkával töltve
- olasz
- spagetti
Isteni olasz tészták receptjei, képekkel
- tészta
- tésztasaláta