Sajtos bundában, tepsiben sült sertésszelet - Így megúszod az olajszagot
A vékony sajtos bunda puha, szaftos húst rejt.
Egyszerűsítsd le a hétvégi rántott hús készítését, így nem kell sokáig a forró, fröcskölő olaj mellett ácsorogni! Ez a sajtos bundában sült sertésszelet csak kicsit tér el a jól megszokott rántott hústól, ám az újításnak mindenki örülni fog.
Amíg a hús sül, ízlés szerint készíthetsz hozzá köretet vagy friss salátát. A tepsis sertésszeletet aprított petrezselyemmel megszórva kínáld.
Sajtos bundában sült sertésszelet
- 8 szelet sertéskaraj
- 20 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg parmezán
- 3 tojás
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje: 45 perc
A sertéshúst mosd meg, és törölgesd le róla a nedvességet. A szeleteket klopfold ki vékonyra, és sózd, borsozd meg ízlés szerint. Forgasd lisztbe, majd villával felvert tojásba, végül parmezánnal kevert zsemlemorzsába. Ügyelj arra, hogy mindenhova kerüljön panír.
Sorakoztasd a bundázott szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olívaolajjal, és rakd előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Közben egyszer fordítsd át, így a hús mindkét fele jó ropogós legyen.