Resztelt máj, ahogy a menzán készítették

A májat érdemes rendszeresítened étkezéseidben, egyrészt magas vastartalma miatt, másrészt egész egyszerűen azért, mert finom.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A resztelt máj az egyik legegyszerűbb fogás, amit készíthetsz, pillanatok alatt megvan, ráadásul gazdaságos is, feltéve, hogy nem kacsát vagy libát használsz alapanyagnak.

Egy kis korianderrel vagy köménnyel némi új ízt is csempészhetsz a hagyományos fogásba.

Resztelt máj

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A májat tisztítsd meg, mosd át alaposan, és papírtörlővel szárítsd meg, amennyire lehetséges. A hagymát kockázd minél apróbb darabokra, párold üvegesre egy kis olajon, törd mellé a fokhagymát, majd ha már eléggé átpirultak, felcsíkozva add hozzájuk a májat. Közepes lángon pirítsd pár percig, majd amikor már kissé megpirult, szurkáld meg egy villával, ha már nem jön belőle vér, akkor jó.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Mielőtt leveszed a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát és a borsot, így még nagyjából egy percig süsd, aztán el is készült. Sót majd csak tálaláskor adj hozzá.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!

Hazai ízek a vacsoraasztalon

A magyaros fogásoknak nincs párja, ha nem hiszed, járj utána képgalériánkban!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük