Resztelt máj, ahogy a menzán készítették
A májat érdemes rendszeresítened étkezéseidben, egyrészt magas vastartalma miatt, másrészt egész egyszerűen azért, mert finom.

Ez is érdekelhet

Így nyaralj a kertedben! (x)

István 17 év után megszólalt (x)

Must-have arcápolók, melyek meggyőző eredményeket nyújtanak! (x)

Az immunrendszerünket minden támogatja, amitől boldogok vagyunk (x)

Így vedd fel a harcot ezzel a szervezetedet romboló káros anyaggal! (x)

beauty and style

Ezek a szoknyák lesznek a legdivatosabbak nyáron: 7 ultranőies fazon a ’90-es évekből »

Rostban és fehérjében gazdag házi proteinszelet, amit fogyókúra mellett is bátran ehetsz »

Pattanástalanító jégkocka házilag: csak paradicsom kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A resztelt máj az egyik legegyszerűbb fogás, amit készíthetsz, pillanatok alatt megvan, ráadásul gazdaságos is, feltéve, hogy nem kacsát vagy libát használsz alapanyagnak.

Egy kis korianderrel vagy köménnyel némi új ízt is csempészhetsz a hagyományos fogásba.

Resztelt máj

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A májat tisztítsd meg, mosd át alaposan, és papírtörlővel szárítsd meg, amennyire lehetséges. A hagymát kockázd minél apróbb darabokra, párold üvegesre egy kis olajon, törd mellé a fokhagymát, majd ha már eléggé átpirultak, felcsíkozva add hozzájuk a májat. Közepes lángon pirítsd pár percig, majd amikor már kissé megpirult, szurkáld meg egy villával, ha már nem jön belőle vér, akkor jó.

Mielőtt leveszed a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát és a borsot, így még nagyjából egy percig süsd, aztán el is készült. Sót majd csak tálaláskor adj hozzá.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!

Hazai ízek a vacsoraasztalon

A magyaros fogásoknak nincs párja, ha nem hiszed, járj utána képgalériánkban!

Ezt is szeretjük