Resztelt máj, ahogy a menzán készítették

A májat érdemes rendszeresítened étkezéseidben, egyrészt magas vastartalma miatt, másrészt egész egyszerűen azért, mert finom.

A resztelt máj az egyik legegyszerűbb fogás, amit készíthetsz, pillanatok alatt megvan, ráadásul gazdaságos is, feltéve, hogy nem kacsát vagy libát használsz alapanyagnak.

Egy kis korianderrel vagy köménnyel némi új ízt is csempészhetsz a hagyományos fogásba.

Resztelt máj

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A májat tisztítsd meg, mosd át alaposan, és papírtörlővel szárítsd meg, amennyire lehetséges. A hagymát kockázd minél apróbb darabokra, párold üvegesre egy kis olajon, törd mellé a fokhagymát, majd ha már eléggé átpirultak, felcsíkozva add hozzájuk a májat. Közepes lángon pirítsd pár percig, majd amikor már kissé megpirult, szurkáld meg egy villával, ha már nem jön belőle vér, akkor jó.

Mielőtt leveszed a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát és a borsot, így még nagyjából egy percig süsd, aztán el is készült. Sót majd csak tálaláskor adj hozzá.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!

Hazai ízek a vacsoraasztalon

A magyaros fogásoknak nincs párja, ha nem hiszed, járj utána képgalériánkban!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük