Lyoni kacsamáj
Ízletes vacsora egyszerűen
Bár a neve alapján bonyolult ételnek tűnik, a lyoni máj tulajdonképpen nem más, mint paprikás lisztbe forgatott, majd hirtelen kisütött máj.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Májat érdemes otthon tartanod, hiszen bármikor pillanatok alatt ínycsiklandó vacsorát dobhatsz össze belőle, illetve még pár összetevőből, ami mindig van a konyhádban.

Ha nem kapsz kacsamájat, akkor se aggódj, más szárnyasból is ugyanolyan finom lesz.

Lyoni kacsamáj

Hozzávalók:

  • 75 dkg kacsamáj
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg pirospaprika
  • 4 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A májat vágd vékony szeletekre, majd a tejbe törj fokhagymát, és áztasd ebben legalább egy órát. Amint letelt az idő, csepegtesd le a szeleteket, aztán keverd el a lisztet pirospaprikával és borssal, majd forgasd bele őket. Végy egy serpenyőt, forrósíts benne olajat, és hirtelen pirítsd meg benne mindkét oldalukat.

Ha elég vékonyak a szeletek, nagyon hamar átsül a máj, ha sokáig sütöd, akkor viszont kemény lesz, erre figyelj. Miután elkészült, jöhetnek a hagymakarikák, ezeket is forgasd meg a lisztben, aztán süsd ki olajban, végül halmozd a májra, és már fogyaszthatod is.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Finom borok a vacsora mellé

Nehéz nap áll mögötted? A vacsora után egy pohár bor jót fog tenni, hogy milyen legyen, megtudhatod képgalériánkból.

OLVASD EL EZT IS!

oldalas lead
  • fokhagyma
  • sertéssült

Sörben sült oldalas

Ezt is szeretjük