Lyoni kacsamáj
Ízletes vacsora egyszerűen
Bár a neve alapján bonyolult ételnek tűnik, a lyoni máj tulajdonképpen nem más, mint paprikás lisztbe forgatott, majd hirtelen kisütött máj.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Májat érdemes otthon tartanod, hiszen bármikor pillanatok alatt ínycsiklandó vacsorát dobhatsz össze belőle, illetve még pár összetevőből, ami mindig van a konyhádban.

Ha nem kapsz kacsamájat, akkor se aggódj, más szárnyasból is ugyanolyan finom lesz.

Lyoni kacsamáj

Hozzávalók:

  • 75 dkg kacsamáj
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg pirospaprika
  • 4 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A májat vágd vékony szeletekre, majd a tejbe törj fokhagymát, és áztasd ebben legalább egy órát. Amint letelt az idő, csepegtesd le a szeleteket, aztán keverd el a lisztet pirospaprikával és borssal, majd forgasd bele őket. Végy egy serpenyőt, forrósíts benne olajat, és hirtelen pirítsd meg benne mindkét oldalukat.

Ha elég vékonyak a szeletek, nagyon hamar átsül a máj, ha sokáig sütöd, akkor viszont kemény lesz, erre figyelj. Miután elkészült, jöhetnek a hagymakarikák, ezeket is forgasd meg a lisztben, aztán süsd ki olajban, végül halmozd a májra, és már fogyaszthatod is.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Finom borok a vacsora mellé

Nehéz nap áll mögötted? A vacsora után egy pohár bor jót fog tenni, hogy milyen legyen, megtudhatod képgalériánkból.

OLVASD EL EZT IS!

oldalas lead
  • fokhagyma
  • sertéssült

Sörben sült oldalas

Blog.hu ajánló