A tökéletes libasült receptje
Márton-napi finomság
Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik, szól a közmondás, ne kockáztass!

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

Kate Moss húga is gyönyörű: a 20 éves Lottie-ról különleges képek készültek »

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legjobb libasültek libából készülnek, ez fontos, ahogy az is, hogy a jó libasülthöz nem árt jóban lenned henteseddel, hiszen talán a legfontosabb tényező a hús minősége és kora.

Temérdek bölcs mondás kötődik a Márton-napi libához, gyakorlatilag az egész téli időjárást megjósolhatod, ha elég ügyes vagy.

Libasült

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy liba - 4-5 kg
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csokor majoránna
  • 2-3 fej alma
  • só, bors

Elkészítés ideje:

Négy-öt óra.

Elkészítés menete:

A libát mosd át jó alaposan, nézd meg, hogy a hentes alapos munkát végzett-e, nem maradt-e odabent olyan alkatrész, amely nem feltétlenül a sütőbe való. Az almákat magozd ki, negyedeld fel, majd a majoránnába forgatva rendezd el a libában. Kívül-belül jó alaposan sózd és borsozd. Ezután egy érdekes performansz következik: hústűvel - vagy bármivel, ami alkalmas lehet - húzd minél kisebbre a liba hasi nyílását, valamint a lábakat és a szárnyakat kösd minél közelebb a testhez.

Ha ez megvan, melegítsd be a sütőt 175 fokra, és tolj be az alsó szintre egy tepsit, benne a hagymával, felkarikázva, valamint egy ujjnyi réteg vízzel. Tedd a libát a tepsi fölé, és kezdd el sütni. Sütés közben időnként forgasd, valamint locsold meg egy kis sós vízzel, hogy a bőre jó sós és ropogós legyen. A tepsiben felgyülemlett léből készíts barna mártást, mellé pedig knédlit, lilakáposztát, úgy az igazi.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Fűszeres és ízletes sültek ünnepi alkalmakra

Szereted a ropogós és zamatos sültek illatát és ízét? Nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

Ezt is szeretjük