Így készül a knédli
Recept Csehországból
Bár cseh nemzeti étel, valószínűleg idehaza is nagy népszerűségnek örvend a knédli, ami a valaha készült legjobb tunkoló is.

Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Ez a nőies frizura hódít most: a 60-as évek inspirálta »

Pofonegyszerű bőrfrissítő arcpakolások, 2 összetevőből: eltüntetik a nyúzottság nyomait »

Nyújtja az izmokat és formálja az alakot: egész testre ható torna 10 percben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Valószínűleg az egy főre jutó knédlifőzők száma idehaza nem túl magas, ám szerencsére más eszközzel is elkészítheted eme remeket, mely jól passzol szaftos pörköltek és egybensültek mellé.

A tészta dagasztása nem egy bonyolult dolog, a gőzölést lehet kihívásnak értékelni, de miután egyszer megbirkóztál vele, már rutinfeladat lesz.

Knédli

Hozzávalók:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 60 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dkg cukor
  • só, olaj

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Nos, a kezdet nem lesz nehéz. A liszteket tedd egy mély tálba, üsd bele az egyik tojást, majd a másikból csak a sárgáját. Az élesztőt futtasd fel egy kis cukros tejben, majd add hozzá a tojásos liszthez. Adj hozzá cukrot és sót, majd kezdd el dagasztani - ha van géped, azzal szerencsésebb -, amíg egyenletes tésztát nem kapsz. Ha ez megvan, tedd meleg helyre, és várd meg, amíg szépen megkel.

Most következik a neheze. Keress vagy készíts egy olyan edénykombinációt - például mélyebb lábasba tésztaszűrő, arra pedig a fedő -, amelyben a formázott tészta gőz fölött lehet, de nem ér vízbe. Kreálj a tésztából kis kenyérkéket, majd mehetnek a gőzbe, lefedve körülbelül negyed óra alatt elkészülnek.

Isteni sült húsok

Ha még nem tudod, mi mellé készíts knédlit, less pár ötletet képgalériánkból!

OLVASD EL EZT IS!

toki pompos kicsi
  • hagyomány
  • húsételek

Töki pompos házilag

Ezt is szeretjük