Így készül a knédli

Recept Csehországból

Bár cseh nemzeti étel, valószínűleg idehaza is nagy népszerűségnek örvend a knédli, ami a valaha készült legjobb tunkoló is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valószínűleg az egy főre jutó knédlifőzők száma idehaza nem túl magas, ám szerencsére más eszközzel is elkészítheted eme remeket, mely jól passzol szaftos pörköltek és egybensültek mellé.

A tészta dagasztása nem egy bonyolult dolog, a gőzölést lehet kihívásnak értékelni, de miután egyszer megbirkóztál vele, már rutinfeladat lesz.

Knédli

Hozzávalók:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 60 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dkg cukor
  • só, olaj

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Nos, a kezdet nem lesz nehéz. A liszteket tedd egy mély tálba, üsd bele az egyik tojást, majd a másikból csak a sárgáját. Az élesztőt futtasd fel egy kis cukros tejben, majd add hozzá a tojásos liszthez. Adj hozzá cukrot és sót, majd kezdd el dagasztani - ha van géped, azzal szerencsésebb -, amíg egyenletes tésztát nem kapsz. Ha ez megvan, tedd meleg helyre, és várd meg, amíg szépen megkel.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Most következik a neheze. Keress vagy készíts egy olyan edénykombinációt - például mélyebb lábasba tésztaszűrő, arra pedig a fedő -, amelyben a formázott tészta gőz fölött lehet, de nem ér vízbe. Kreálj a tésztából kis kenyérkéket, majd mehetnek a gőzbe, lefedve körülbelül negyed óra alatt elkészülnek.

Isteni sült húsok

Ha még nem tudod, mi mellé készíts knédlit, less pár ötletet képgalériánkból!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

toki pompos kicsi
  • hagyomány
  • húsételek

Töki pompos házilag

Ezt is szeretjük