Töki pompos házilag
Hagyományos finomság vacsorára
A sarki pékségben már biztosan találkoztál a töki pompossal, vagyis a kenyérlángossal.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Eleink annak idején a kenyérsütésből megmaradt tésztából különböző amorf formákat gyúrtak, megpakolták mindennel, ami a spájzban leledzett, kisütötték, majd megették, ez lett a töki pompos.

Bármit tehetsz rá, de az igazi, hagyományos változatnál elmaradhatatlan a szalonna, a hagyma és egy kis kolbász.

Töki pompos házilag

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 közepes krumpli
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 2 dl víz
  • 1 dl tej
  • 3 dl tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg kolbász
  • 15 dkg reszelt sajt
  • cukor
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. Ha már puha a krumpli és kezelhető hőmérsékletű, törd össze, majd egy alkalmas tálban gyúrd össze a liszttel, egy deci tejföllel, a már felfutott élesztővel, sózd meg, és ha túl sűrű a tészta, adj hozzá vizet. Akkor lesz jó, ha már könnyen nyújtható. Ha elérted ezt az állapotot, akkor tedd félre, hogy a tésztának legyen ideje megkelni.

Amíg ezt várod, felkockázhatod a szalonnát, a kolbászt és a hagymát. Egy nagyobb tepsit kenj ki olajjal, és ha már megkelt a tészta, szépen simítsd el benne, süsd három percig előmelegített sütőben, majd kend meg a maradék tejföllel, és szórj rá ízlésed szerint a feltétekből, ezután mehet vissza, ahol 10-15 perc alatt készre sül.

A képet a http://green-tearoom.blogspot.hu - ról szedtük.

Mindenütt jó, de a legjobb otthon

Ez a mondás igaz a konyhára is, ha nem tudsz dönteni, hogy milyen hagyományos hazai receptet készíts el, nézz be képgalériánkba!

OLVASD EL EZT IS!

korozott lead
  • túró
  • saláták, zöldséges ételek

Krémes juhtúrós körözött

Ezt is szeretjük