Az eredeti barnamártás receptje

Klasszikus íz finom húsokhoz

A barnamártás tökéletesen passzol mindenféle sülthöz, és ha van egy kis időd, érdemes elkészíteni.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A barnamártás az ünnepi étkezések fontos eleme, mindenki evett már finomat, de előállítani csak keveseknek sikerült, egyrészt, mert macerás, másrészt, mert rendkívül időigényes.

Több változat létezik, van gyorsan, akár fél óra alatt elkészíthető is, de az igazi, klasszikus verzió a következőképpen fest.

Barnamártás

Hozzávalók:

  • 60 dkg borjú-, marha- vagy kacsacsont
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 répa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 2 dkg paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg liszt
  • 4 dkg cukor
  • 1 evőkanálnyi kakukkfű
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Négy-öt óra.

Elkészítés menete:

Vedd elő a levesfőző lábasod, önts az aljába egy kis olajat, és pirítsd meg rajta a csontokat, de figyelj, hogy ne égesd le őket. Ha már egyenletesen megbarnultak, kockázd melléjük a hagymát, vágd bele a répákat és a zellert, szórd meg a cukorral, és továbbra is ügyelj arra, hogy ne kapjon oda. Ha már elég barna, add hozzá a paradicsompürét is, majd öntsd fel két liter vízzel, törd bele a fokhagymát, sózd és borsozd, valamint szórd bele a kakukkfüvet is. Várd meg, amíg egyszer felforr, utána vedd kis lángra, fedd le, és időnként keverd át.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Nagyjából három óta után pirítsd meg a lisztet egy másik lábasban, majd keverd el a barna szószban, és várd meg, amíg besűrűsödik. Szűrd egy tálalóedénybe, és már öntheted is az ünnepi ebédre.

Húsok a mártás alá

Ha a barnamártás már készül, de nem tudod, milyen húst dobj fel vele, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

Ezt is szeretjük