Így tedd el a libamájat
Ajándéknak is remek!
A hízott libamáj hájban sütve, majd megdermesztve hagyományos hazai fogás, csakúgy, mint mellékterméke, a libatepertő.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Érdemes nagyobb adagot készíteni belőle, mert ha egyszer van otthon, úgyis pikk-pakk elfogy, másrészt pedig sokáig eláll, így bármikor előveheted a hűtőből, ha megkívánod.

Frissen sült pirítóssal és jó sok zöldséggel tálalva az igazi.

Libamáj zsírjában sütve

Hozzávalók:

  • 0,5 kg hízott libamáj
  • 1 kg háj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 liter tej
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

A májat áztasd a tejbe. A hájat kockázd fel, majd tedd egy lábasba, önts rá annyi vizet, hogy épp ellepje, majd kis lángon kezdd el olvasztani. Itt keletkezett is hirtelen úgy két óra szabadidőd, mert meg kell várnod, amíg szép lassan elolvad a zsír, és kissé megbarnul. Ha ez bekövetkezett, szűrd le a hájat, illetve inkább nyomkodd át egy tálba, majd tedd bele a májat, darabold mellé a hagymákat, szórd meg pirospaprikával, és így süsd még körülbelül 10-15 percig.

Ha megszurkálva nem jön belőle vér, elkészült. Várd meg, amíg megdermed, majd egy jó adag sóval megszórva, friss kenyérrel már fogyaszthatod is.

Tepsis finomságok ünnepi estékre

Ha te is a tepsiben készült fogások rabja vagy, mindenképp látogass el képgalériánkba, ahol remek tippeket találhatsz a témában!

Ezt is szeretjük