Rakott hagymás krumpli római tálban
A római tál remek alkalmatosság, szinte minen elkészíthető benne, csak áztasd be előtte.
A rakott krumplit számos formában el lehet készíteni, a klasszikus változatban tojás és kolbász jár mellé némi tejföl társaságában.
Rakott hagymás krumpli római tálban
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg krumpli
- 6 csirkecomb
- 5 fej vöröshagyma
- bazsalikom, oregánó
- só
- bors
A krumplit pucold meg, majd a már beáztatott római tál alját rakd ki vele. A felkarikázott hagymát helyezd rá, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. Addig folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak.
Végül a csirkecombokat kend be alaposan a fűszerkeverékkel, és helyezd a rétegek tetejére. Tedd rá tálra a tetejét, és süsd puhára a rakott hagymás krumplit. Majd, ha megpuhult, vedd le a tetőt, így a hús is megpirul.
OLVASD EL EZT IS!

- brokkoli
- egytálétel
Sajtos rakott brokkoli

- gomba
- zöldség
Darált hússal és gombával töltött kelbatyuk

- krumpli
- egytálétel