Így készül a tökéletes, belül puha, kívül roppanós habcsók
A habcsók a régi karácsonyok kötelező eleme volt. Készítsd el te is, aggasd a fára.
A habcsókot egyféleképp lehet elrontani, mégpedig úgy, ha hagyod - vagy nem hagyod, megteszi magától is - szétfolyni, ez ellen védekezhetsz étkezési keményítővel vagy sziruppal, de a rendesen felvert hab is megteszi.
Hogy ne legyen olyan egyhangú, érdemes a fehérjébe egy kis kókuszreszeléket csempészned, nagyon jól áll majd neki.
Habcsók
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- só
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Az már a hozzávalók igen tekintélyes listájából is nyilvánvaló, hogy nem ez lesz az általad valaha olvasott legbonyolultabb recept. A tojásokat válaszd szét, a sárgáját tedd félre egy későbbi sütögetéshez, majd a fehérjét egy csipet sóval kezdd el felverni. Amikor nagyjából elérte a félkemény szintet a hab, add hozzá a porcukor felét, és így verd tovább. Amikor már majdnem teljesen kemény, mehet mellé a másik fele, és ezután kell olyan keményre verned, amennyire csak lehetséges. Ha szeretnéd, ételfestékkel színesítheted.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ezután a sütőt melegítsd elő, fogj egy habzsákot meg egy sütőpapírral bélelt tepsit, és az utóbbira formálj közel azonos méretű habcsókokat. Ha mindez megvan, süsd 180 fokon tíz percig, majd zárd el a tűzhelyet, és hagyd legalább ugyanennyi - de inkább hosszabb - ideig száradni a csókokat.
Mindenki kedvence: a desszert
Bármekkora lakomán is ess túl, egy idő után elkezded érezni, hogy valami még hátra van, hátra kell, hogy legyen, ez nem más, mint a desszert.
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- édességek
Így készül a borzas kata
- tojás
- édességek
Isteni profiterol
- meggy
- babapiskóta