A tökéletes olasz tiramisu receptje
Plusz 3 ínycsiklandó variáció
Ha eleged van a sütögetésből, készíts tiramisut. Mivel elrontani biztosan nem tudod, a siker máris garantált.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krémes, kávés olasz édesség a 20. század utolsó felében kezdett csak elterjedni, így egy viszonylag fiatal desszertről beszélhetünk.

A tiramisu olasz neve átvitt értelemben azt jelenti, hogy dobj fel. Ezzel két alkotóelemére utal, a kávéra és a kakaóra.

A tiramisu tipikusan az az édesség, melyet még a legügyetlenebb szakácsnő is mesterien el tud készíteni. Ha szeretnéd feldobni egy kicsit a sima változatot, olvasd el receptjeinket.

Tiramisu

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl kávé
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kakaópor

A tojásokat válaszd szét, majd a sárgákat a vaníliás cukorral keverd ki. Öntsd hozzá a mascarponét, és kézi habverővel dolgozd krémmé. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a masszába. A kávéba mártogasd bele a babapiskótákat, de ne áztasd át teljesen, és rétegezd egy tál aljába. A piskótákra tegyél egy réteg krémet, és szórd meg kakaóporral. Ismételd meg a rétegezést. Ha elkészült, fedd le a tetejét, és tedd hűtőbe legalább nyolc órára.

Epres tiramisu

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg babapiskóta
  • 6 evőkanál narancslikőr
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor

Az epret mosd meg alaposan, és vágd fel kis darabokra. A vaníliás cukorba facsard bele a citromot. A narancslikőrt öntsd egy tálba, keverd össze a citromlével, és mindegyik babapiskótát mártogasd bele, majd egy tál aljába helyezd el őket. Szórj rá egy réteg epret. A mascarponét a joghurttal és a porcukorral keverd össze, és a felét kend rá az eper tetejére. Rakj még egy sor babapiskótát, epret és mascarponés masszát. Fedd le, és néhány órára tedd hűtőbe.

Túrós tiramisu

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál rumaroma
  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 csésze erős feketekávé
  • narancslé
  • kakaópor
  • cukor

Egy tál alját rétegezd be babapiskótával. A kávét és a rumot keverd össze, majd úgy, hogy ne ázzon el, locsold meg a piskótákat. A mascarponéba törd bele a túrót, majd keverd össze a narancslével és ízlés szerint a cukorral. Öntsd rá a babapiskótára, és simítsd el rajta, majd szórd meg kakaóporral. Még egyszer rétegezz, és tedd hűtőbe néhány órára.

Kenwood Titanium Chef Baker konyhai robotgép

Az új Kenwood Titanium Chef Baker számos új funkciót kínál a sütés szerelmeseinek. A konyhai robotgép az erő, a megbízhatóság és az ikonikus dizájn ötvözete, amire minden pillanatban büszke lehet. Az EasyWeigh™ beépített mérleggel az összetevőket gramm pontossággal közvetlenül a keverőtálba mérheti. A cserélhető PopTop™ tetőelem segítségével az Ön ízléséhez és konyhája megjelenéséhez igazíthatja Chef-je színét. 1200W-os ChefMotor™ 10 év garanciával.

Promóció

Mézes tiramisu

Hozzávalók:

  • 30 dkg mascarpone
  • 25 dkg babapiskóta
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 1 csésze feketekávé
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 0,5 dl konyak

A tojássárgákat a mézzel verd fel, és keverd hozzá a mascarponét. A hideg kávét, illetve a kemény habbá vert fehérjét óvatosan forgasd bele a mézes masszába. Egy edénybe szépen simítsd bele a kapott massza egyharmadát. Borítsd be babapiskótával, és óvatosan, hogy ne áztasd el, öntözd meg konyakkal, majd reszeld rá a csoki felét. Ismételd meg a rétegezést, és lefedve, hűtőben néhány óráig érleld.

Ezt is szeretjük