A tökéletes olasz tiramisu receptje
Ha eleged van a sütögetésből, készíts tiramisut. Mivel elrontani biztosan nem tudod, a siker máris garantált.
A krémes, kávés olasz édesség a 20. század utolsó felében kezdett csak elterjedni, így egy viszonylag fiatal desszertről beszélhetünk.
A tiramisu olasz neve átvitt értelemben azt jelenti, hogy dobj fel. Ezzel két alkotóelemére utal, a kávéra és a kakaóra.
A tiramisu tipikusan az az édesség, melyet még a legügyetlenebb szakácsnő is mesterien el tud készíteni. Ha szeretnéd feldobni egy kicsit a sima változatot, olvasd el receptjeinket.
Tiramisu
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl kávé
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 csomag babapiskóta
- 1 csomag vaníliás cukor
- kakaópor
A tojásokat válaszd szét, majd a sárgákat a vaníliás cukorral keverd ki. Öntsd hozzá a mascarponét, és kézi habverővel dolgozd krémmé. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a masszába. A kávéba mártogasd bele a babapiskótákat, de ne áztasd át teljesen, és rétegezd egy tál aljába. A piskótákra tegyél egy réteg krémet, és szórd meg kakaóporral. Ismételd meg a rétegezést. Ha elkészült, fedd le a tetejét, és tedd hűtőbe legalább nyolc órára.
Epres tiramisu
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg babapiskóta
- 6 evőkanál narancslikőr
- 2,5 dl natúr joghurt
- 3 evőkanál porcukor
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
Az epret mosd meg alaposan, és vágd fel kis darabokra. A vaníliás cukorba facsard bele a citromot. A narancslikőrt öntsd egy tálba, keverd össze a citromlével, és mindegyik babapiskótát mártogasd bele, majd egy tál aljába helyezd el őket. Szórj rá egy réteg epret. A mascarponét a joghurttal és a porcukorral keverd össze, és a felét kend rá az eper tetejére. Rakj még egy sor babapiskótát, epret és mascarponés masszát. Fedd le, és néhány órára tedd hűtőbe.
Túrós tiramisu
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 3 evőkanál rumaroma
- 2 csomag babapiskóta
- 1 csésze erős feketekávé
- narancslé
- kakaópor
- cukor
Egy tál alját rétegezd be babapiskótával. A kávét és a rumot keverd össze, majd úgy, hogy ne ázzon el, locsold meg a piskótákat. A mascarponéba törd bele a túrót, majd keverd össze a narancslével és ízlés szerint a cukorral. Öntsd rá a babapiskótára, és simítsd el rajta, majd szórd meg kakaóporral. Még egyszer rétegezz, és tedd hűtőbe néhány órára.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Mézes tiramisu
Hozzávalók:
- 30 dkg mascarpone
- 25 dkg babapiskóta
- 3 tojás
- 3 evőkanál méz
- 1 csésze feketekávé
- 1 tábla étcsokoládé
- 0,5 dl konyak
A tojássárgákat a mézzel verd fel, és keverd hozzá a mascarponét. A hideg kávét, illetve a kemény habbá vert fehérjét óvatosan forgasd bele a mézes masszába. Egy edénybe szépen simítsd bele a kapott massza egyharmadát. Borítsd be babapiskótával, és óvatosan, hogy ne áztasd el, öntözd meg konyakkal, majd reszeld rá a csoki felét. Ismételd meg a rétegezést, és lefedve, hűtőben néhány óráig érleld.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény