A tökéletes marhahúsleves receptje
A jó marhahúsleves elkészítése némi konyhai gyakorlatot kíván, de érdemes hozzáfogni, mert az eredmény kárpótol a vesződségért.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Jobb az arctisztító kefénél, és azt is elmondjuk, miért: tisztít és kisimítja a bőrt az új készülék »

Rózsás gyűrű házilag: percek alatt elkészítheted »

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó marhahúsleves titka a hús minőségében rejlik, és abban, hogy nem szabad kapkodni. Bizony órák kellenek ahhoz, hogy a húsból a levesbe vándoroljanak az ízek.

A csontot semmiképpen ne spórold ki belőle. A húst szedd külön, és csak tányéronként egy keveset szedj a levesbe, a többit tálald tormával és friss kenyérrel.

Marhahúsleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg marhalábszár
  • 40 dkg csont
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 körömnyi cseresznyepaprika
  • 40 dkg vegyes leveszöldség
  • 15 dkg kelkáposzta
  • 2-3 krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál egész bors
  • cérnametélt vagy csigatészta

A húst és a csontot mosd meg, a húst vágd nagyobb darabokra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg. A zöldségeket pucold meg, majd vágd kisebb darabokra.

A csontot és a húst tedd egy nagyobb fazékba, önts rá 3 liter hideg vizet. Forrald fel, majd egy merőkanállal szedegesd le a habját.

Tedd bele egészben a hagymát, a fokhagymát és a cseresznyepaprikát, a borsot, valamint egy kevés sót. Főzd fedő nélkül kis lángon fél órát.

Így készül a húsleves

Add a leveshez a zöldségeket és a csokorban hagyott petrezselymet, és fedő nélkül főzd puhára a húst és a zöldségeket. A tésztát külön vízben főzd meg.
A levest szedd egy nagy tálba, és tedd hozzá a tésztát - a zöldséget és a marhahúst egy külön tálba tedd.

Blog.hu ajánló