Csirkeraguleves
Tápláló és nagyon finom
Egy gazdag leves főételnek is kiváló. A zöldségekben gazdag ragulevest pedig mindenki szereti, remek lehet vacsorára és ebédre is.

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Felemás csizmát vett fel, de nem feledékenységből: újra terjed a vidám trend »

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

Gyönyörű esküvői ruhák tavaszra: 7 trend, ami inspirálhat a ruhaválasztásnál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy gazdag csirkeleves friss kenyérrel tökéletes főfogás is lehet, és mivel melegíthető, már a másnapi ebédet is letudhatod vele.

A zöldséges fogások ráadásul remekül beválhatnak tavaszi fáradtság ellen, és a leves még az emésztésedet sem terheli meg.

Csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkeaprólék
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • fél karalábé
  • 10 dkg tisztított zöldborsó
  • negyed zeller
  • 1 csomó zöldpetrezselyem
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • bors

A megtisztított sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a karalábét vágd kis kockákra. A csirkeaprólékot darabold össze, és mosd át, hogy ne maradjon benne csontszilánk. Forrósítsd fel az olajat, és párold meg benne a tisztított, kockára vágott vöröshagymát. Dobd rá a csirkeaprólékot, és süsd fehéredésig. Add hozzá a kockára vágott zöldségeket, és pirítsd le. Ha zsírjára sült, hintsd meg liszttel, öntsd rá a tejszínt, majd engedd fel egy liter vízzel. Ha felforrt, szórd bele a zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet. Ízesítsd sóval, kevés borssal, és lassú tűzön főzd készre.

Ezt is szeretjük