
Csirkeraguleves
Egy gazdag leves főételnek is kiváló. A zöldségekben gazdag ragulevest pedig mindenki szereti, remek lehet vacsorára és ebédre is.

Egy gazdag csirkeleves friss kenyérrel tökéletes főfogás is lehet, és mivel melegíthető, már a másnapi ebédet is letudhatod vele.
A zöldséges fogások ráadásul remekül beválhatnak tavaszi fáradtság ellen, és a leves még az emésztésedet sem terheli meg.
Csirkeraguleves
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkeaprólék
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- fél karalábé
- 10 dkg tisztított zöldborsó
- negyed zeller
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tejszín
- só
- bors
A megtisztított sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a karalábét vágd kis kockákra. A csirkeaprólékot darabold össze, és mosd át, hogy ne maradjon benne csontszilánk. Forrósítsd fel az olajat, és párold meg benne a tisztított, kockára vágott vöröshagymát. Dobd rá a csirkeaprólékot, és süsd fehéredésig. Add hozzá a kockára vágott zöldségeket, és pirítsd le. Ha zsírjára sült, hintsd meg liszttel, öntsd rá a tejszínt, majd engedd fel egy liter vízzel. Ha felforrt, szórd bele a zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet. Ízesítsd sóval, kevés borssal, és lassú tűzön főzd készre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- paprika
- paradicsom
Zsírégető krémleves főzés nélkül

- hagyma
- leves
25 perces hagymaleves

- paradicsom
- leves