Paradicsomleves, ahogyan a napköziből emlékszel rá
Ha kedved támadt a nosztalgiára, akkor főzz gyorsan egy finom paradicsomlevest.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A napközis ételek sok emberben kellemes nosztalgiát ébresztenek, legalábbis egy részük. A paradicsomleves pont ilyen, főleg, ha betűtészta is van benne.

A paradicsomlevest fűszerezheted bazsalikommal és oregánóval, de szórhatsz rá parmezánt is, ha nem a napközit, hanem a napfényes Olaszországot szeretnéd megidézni.

Paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 500 g paradicsom
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • kevés méz
  • 1 evőkanál liszt
  • kevés petrezselyemzöld

A paradicsomot alaposan mosd meg. Mártsd forró vízbe, húzd le a héját, majd vágd kockára. A fokhagymagerezdet tisztítsd meg, vágd egészen apróra, de le is reszelheted.

Forrald fel a vizet, majd tedd bele a paradicsomot és a sűrített paradicsomot, sózd, és tegyél bele egy kevés mézet. Forrald 10 percig, majd keverd bele a lisztet, és hagyd egy kicsit besűrűsödni. Végül tedd bele az aprított petrezselymet. A betűtésztát főzd meg külön vízben, és a végén add a leveshez.

OLVASD EL EZT IS!

kaposztaleves
  • káposzta
  • zsírégető

A tökéletes káposztaleves

Ezt is szeretjük