
Paradicsomleves, ahogyan a napköziből emlékszel rá
Ha kedved támadt a nosztalgiára, akkor főzz gyorsan egy finom paradicsomlevest.

A napközis ételek sok emberben kellemes nosztalgiát ébresztenek, legalábbis egy részük. A paradicsomleves pont ilyen, főleg, ha betűtészta is van benne.


A paradicsomlevest fűszerezheted bazsalikommal és oregánóval, de szórhatsz rá parmezánt is, ha nem a napközit, hanem a napfényes Olaszországot szeretnéd megidézni.
Paradicsomleves
Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 500 g paradicsom
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- kevés méz
- 1 evőkanál liszt
- kevés petrezselyemzöld
A paradicsomot alaposan mosd meg. Mártsd forró vízbe, húzd le a héját, majd vágd kockára. A fokhagymagerezdet tisztítsd meg, vágd egészen apróra, de le is reszelheted.
Forrald fel a vizet, majd tedd bele a paradicsomot és a sűrített paradicsomot, sózd, és tegyél bele egy kevés mézet. Forrald 10 percig, majd keverd bele a lisztet, és hagyd egy kicsit besűrűsödni. Végül tedd bele az aprított petrezselymet. A betűtésztát főzd meg külön vízben, és a végén add a leveshez.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek

- káposzta
- zsírégető
A tökéletes káposztaleves

- hideg
- zöldség