Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
Már formába hoztad magad, és szeretnéd is megőrizni az alakod? Akkor próbáld ki krémleveseinket, és büntetlenül egyél egy jót!

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

A legvonzóbb szőke árnyalatok a szezonban: már nem a platinahaj a nyerő »

Cindy Crawfordnak is karikás a szeme smink nélkül: 10 perc alatt megszépül az 53 éves modell »

Magyar szandálért rajong a divatvilág: a párnás lábbelire mindenki felfigyel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Úgy érzed, hogy könnyebb jó formába hozni magad, mint azt meg is tartani? Ne keseredj el, mert következő receptjeinkkel nem kell a kalóriákat számolnod. Szinte a hét minden napjára választhatsz egy-egy isteni krémlevest, amivel biztosan jóllaksz.

Ráadásul a sok zöldség tele van jótékony vitaminokkal, így az egészségedre sem lesz rossz hatással.

Gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • bors

A gombákat pucold meg, majd darabold össze. A finomra vágott vöröshagymát némi olajon párold üvegesre. Add hozzá a gombát, és picit pirítsd meg. Engedd fel 1,5-2 liter vízzel, és fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal. Amikor megfőtt, vedd le a tűzről, és mixeld össze. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald fel, és már tálalhatod is.

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojássárgája
  • vaj

A zellert tisztítsd meg, majd szeleteld fel. Tegyél fel nagyjából egy liter vizet főni, sózd meg egy kicsit, és a megtisztított egész hagymát rakd bele. Pici vajat olvassz fel egy serpenyőben, tedd rá a zellert, és, ha kicsit megpirult, öntsd a vízbe. Addig főzd, míg a zeller megpuhul. Ha a víz elfő, pótold! Vedd ki a hagymát belőle, majd húzd le a tűzről, és turmixold össze. A tejszín felét és a lisztet némi vízzel keverd össze, és habard be vele a levest.

Ha nem elég sós, akkor fűszerezd még, és forrald néhány percig. A maradék tejszínt a tojássárgájával, valamint egy merőkanálnyi levessel keverd össze, és add a leveshez. Forrald fel, és már tálalhatod is.

Paradicsom-krémleves

Hozzávalók:

  • 1 l tyúkhúsleves
  • 40 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 szál szárzeller
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 fej vöröshagyma
  • rozmaring
  • bors

A paradicsomokat mártsd forró vízbe, így könnyebben meg tudod hámozni őket. A felaprózott hagymát az olajon dinszteld meg, majd add hozzá a feldarabolt paradicsomot és zellert. Nagy lángon egy-két percig pirítsd. Öntsd fel a húslevessel, főzd puhára, illetve fűszerezd a finomra vágott bazsalikommal, a sóval, a borssal. Ha a paradicsom megpuhult, vedd le a levest a tűzről, és turmixold össze. Forrald fel, és már tálalhatod is.

Hagymakrémleves

Hozzávalók:

  • 1,5 l húsleves
  • 6 fej közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál liszt
  • petrezselyemzöld
  • tárkony
  • bors

A vörös- és a fokhagymákat aprítsd fel, majd pici olajra dobd rá, és öntsd fel vízzel. Amikor megpuhult, mixeld össze. Szórd rá a lisztet, majd add hozzá a levest és a tejszínt. Ízesítsd a felsorolt fűszerekkel ízlésed szerint, és forrald néhány percig.

OLVASD EL EZT IS!

kaposztaleves
  • káposzta
  • zsírégető

A tökéletes káposztaleves

Ezt is szeretjük