Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
Már formába hoztad magad, és szeretnéd is megőrizni az alakod? Akkor próbáld ki krémleveseinket, és büntetlenül egyél egy jót!
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Úgy érzed, hogy könnyebb jó formába hozni magad, mint azt meg is tartani? Ne keseredj el, mert következő receptjeinkkel nem kell a kalóriákat számolnod. Szinte a hét minden napjára választhatsz egy-egy isteni krémlevest, amivel biztosan jóllaksz.
Ráadásul a sok zöldség tele van jótékony vitaminokkal, így az egészségedre sem lesz rossz hatással.
Gombakrémleves
Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
A gombákat pucold meg, majd darabold össze. A finomra vágott vöröshagymát némi olajon párold üvegesre. Add hozzá a gombát, és picit pirítsd meg. Engedd fel 1,5-2 liter vízzel, és fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal. Amikor megfőtt, vedd le a tűzről, és mixeld össze. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald fel, és már tálalhatod is.
Zellerkrémleves
Hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 1 fej zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojássárgája
- vaj
- só
A zellert tisztítsd meg, majd szeleteld fel. Tegyél fel nagyjából egy liter vizet főni, sózd meg egy kicsit, és a megtisztított egész hagymát rakd bele. Pici vajat olvassz fel egy serpenyőben, tedd rá a zellert, és, ha kicsit megpirult, öntsd a vízbe. Addig főzd, míg a zeller megpuhul. Ha a víz elfő, pótold! Vedd ki a hagymát belőle, majd húzd le a tűzről, és turmixold össze. A tejszín felét és a lisztet némi vízzel keverd össze, és habard be vele a levest.
Ha nem elég sós, akkor fűszerezd még, és forrald néhány percig. A maradék tejszínt a tojássárgájával, valamint egy merőkanálnyi levessel keverd össze, és add a leveshez. Forrald fel, és már tálalhatod is.
Paradicsom-krémleves
Hozzávalók:
- 1 l tyúkhúsleves
- 40 dkg paradicsom
- 3 evőkanál olaj
- 2 szál szárzeller
- 1 csokor bazsalikom
- 1 fej vöröshagyma
- rozmaring
- só
- bors
A paradicsomokat mártsd forró vízbe, így könnyebben meg tudod hámozni őket. A felaprózott hagymát az olajon dinszteld meg, majd add hozzá a feldarabolt paradicsomot és zellert. Nagy lángon egy-két percig pirítsd. Öntsd fel a húslevessel, főzd puhára, illetve fűszerezd a finomra vágott bazsalikommal, a sóval, a borssal. Ha a paradicsom megpuhult, vedd le a levest a tűzről, és turmixold össze. Forrald fel, és már tálalhatod is.
Hagymakrémleves
Hozzávalók:
- 1,5 l húsleves
- 6 fej közepes vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál liszt
- petrezselyemzöld
- tárkony
- só
- bors
A vörös- és a fokhagymákat aprítsd fel, majd pici olajra dobd rá, és öntsd fel vízzel. Amikor megpuhult, mixeld össze. Szórd rá a lisztet, majd add hozzá a levest és a tejszínt. Ízesítsd a felsorolt fűszerekkel ízlésed szerint, és forrald néhány percig.
OLVASD EL EZT IS!

- hideg
- zöldség
3 forró leves hideg ellen

- leves
- csípős
Kínai csípős leves

- káposzta
- zsírégető