25 perces hagymaleves
Forrón, sajttal az igazi
Ha átfagytál, akkor főzz egy gyors, tápláló és ínycsiklandó hagymalevest, ami átmelegít, és az ízlelőbimbóidat is kényezteti.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ezt tedd, ha visszerek csúfítják el a lábad: hatékony házi praktikák »

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagymaleves gyorsan készen van, és igazi csemege, télen pedig különösen jól eshet a hidegben. Másik előnye, hogy melegítve ugyanolyan finom, mint frissen, így nem baj, ha nagyobb adagot készítesz belőle.

Készíthetsz mellé pirítóst, vagy tehetsz bele pirított kenyérkockákat, de megszórhatod reszelt sajttal is. Ha pedig igazán különlegeset szeretnél, akkor vájj ki egy cipót, és öntsd abba a hagymalevest.

Klasszikus hagymaleves

Hozzávalók:

  • fél kg vöröshagyma
  • 3 szál póréhagyma
  • fél liter húsleves, kockából is lehet
  • 3 dl tejszín
  • bors
  • 10 dkg sajt
  • kenyér

A vöröshagymát hámozd meg, majd kockázd fel, a póréhagymát vágd ujjnyi darabokra. Olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd adj hozzá annyi levest, hogy ellepje a hagymát, ekkor tedd bele a pórédarabokat is. Sózd, borsozd, és főzd fél órát.

Add hozzá a tejszínt, és keverd el benne, de ne forrald át újra. A kenyeret kockázd fel, és kevés olajon pirítsd aranybarnára, majd szórd a forró levesre. Ha szereted, megbolondíthatod kevés szerecsendióval is.

Blog.hu ajánló