4 ízes, magyaros fogás
Karakteres ízek, merész fűszerezés és egyszerű elkészítés. Ilyen ételből most 85-öt találsz cikkünkben.
A magyar konyha világszerte ismert és elismert, és - bár talán nem felel meg a reformétkezés minden követelményének - méltán lehetünk büszkék a marhapörköltre nokedlivel vagy épp a tejfölös Jókai-bablevesre.
Íme, a négy - szerintünk - legfinomabb magyaros étel receptje, amitől bármelyik ínyenc nemzetnek leesne az álla.
Marhapörkölt nokedlivel
Hozzávalók a pörkölthöz:
- 60 dkg marhalábszár
- 4 evőkanál olaj
- 2 paradicsom
- 2 dl vörösbor
- 1 paprika
- 1 evőkanál édesnemes pirospaprika
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál majoránna
Hozzávalók a nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- 2-3 tojás
- víz
A felaprított hagymát és fokhagymát fonnyaszd meg kevés zsiradékon, majd add hozzá a felkockázott húst és a pirospaprikát, és pirítsd össze. Add hozzá a megtisztított és nagyobb darabokra vágott paprikát és paradicsomot, öntsd fel a borral, és fűszerezd, majd párold lefedve, amíg elfő a leve. Adj hozzá annyi vizet, hogy sűrű maradjon, és főzd puhára a húst. Amikor már majdnem kész, a lisztből, a tojásból és a vízből egy kevés sóval készíts galuskatésztát, és szaggasd forró vízbe.
Jókai-bableves
Hozzávalók:
- 60 dkg füstölt sertéscsülök
- 3 pár debreceni kolbász
- 20 dkg szárazbab
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- fél zeller
- 5 dkg liszt
- 1 vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- olaj
- fűszerpaprika
- só
- csipetketészta
A babot előző este áztasd be, majd a csülökkel együtt tedd fel főni körülbelül 2-2,5 liter vízbe. Add hozzá a megtisztított, egyben hagyott répát, zellert és kolbászt, és lassú tűzön főzd puhára.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ekkor szedj ki belőle mindent, kivéve a babot, a csülökhúst kockázd, a kolbászt karikázd fel. Kevés zsíron készíts rántást a hagymából, fokhagymából és pirospaprikából, majd ezzel sűrítsd be a levest. Tedd vissza a csülköt és a kolbászt, majd főzd bele a csipetkét. Tejföllel meglocsolva tálald.
Ha pedig nem elégednél meg ezzel a négy recepttel, akkor válassz kalkulátorunkból, mely tele van jobbnál jobb fűszeres, magyaros fogásokkal - pontosan 81 recepttel!
Pásztortarhonya
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg tarhonya
- 80 dkg burgonya
- 2 zöldpaprika
- 1 hagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 25 dkg füstölt kolbász
- só
A szalonnát vágd apróra, és olvaszd meg egy serpenyőben. A tarhonyát pirítsd meg rajta, majd párold hozzá az apróra vágott hagymát is, szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel egy kevés vízzel.
Add hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot, sózd, majd öntsd fel körülbelül 1 liter vízzel. Főzd puhára, és amikor már félig elfőtte a levét, karikázd bele a kolbászt.
Újházy-tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 1 tyúk
- 250 g sárgarépa
- 200 fehérrépa
- 1 zeller
- 10 dkg gomba
- 20 dkg kelbimbó
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg finommetélt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- petrezselyemzöld
- egész bors
- só
A megtisztított tyúkot tedd fel főni. Ha már forr a víz, szedd le a tetejéről a zavaros habot, és tedd bele a zellert, a vöröshagymát, a fokhagymát, a gombát, a kelbimbót, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a petrezselymet. Amikor megpuhult, szűrd le. A gombát és a zöldségféléket vágd egyforma vékonyra, a zöldborsót és a finommetéltet főzd meg egy kevés levesben. A tyúkot szeleteld fel, és tedd egy levesestányérba. A zöldségeket tedd vissza a levesbe, és forrón tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha