4 ízes, magyaros fogás

Plusz 81 hazai recept egy kattintásra!

Karakteres ízek, merész fűszerezés és egyszerű elkészítés. Ilyen ételből most 85-öt találsz cikkünkben.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magyar konyha világszerte ismert és elismert, és - bár talán nem felel meg a reformétkezés minden követelményének - méltán lehetünk büszkék a marhapörköltre nokedlivel vagy épp a tejfölös Jókai-bablevesre.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Íme, a négy - szerintünk - legfinomabb magyaros étel receptje, amitől bármelyik ínyenc nemzetnek leesne az álla.

Marhapörkölt nokedlivel

Hozzávalók a pörkölthöz:

  • 60 dkg marhalábszár
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 paradicsom
  • 2 dl vörösbor
  • 1 paprika
  • 1 evőkanál édesnemes pirospaprika
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál majoránna

Hozzávalók a nokedlihez:

  • 30 dkg liszt
  • 2-3 tojás
  • víz

A felaprított hagymát és fokhagymát fonnyaszd meg kevés zsiradékon, majd add hozzá a felkockázott húst és a pirospaprikát, és pirítsd össze. Add hozzá a megtisztított és nagyobb darabokra vágott paprikát és paradicsomot, öntsd fel a borral, és fűszerezd, majd párold lefedve, amíg elfő a leve. Adj hozzá annyi vizet, hogy sűrű maradjon, és főzd puhára a húst. Amikor már majdnem kész, a lisztből, a tojásból és a vízből egy kevés sóval készíts galuskatésztát, és szaggasd forró vízbe.

Jókai-bableves

Hozzávalók:

  • 60 dkg füstölt sertéscsülök
  • 3 pár debreceni kolbász
  • 20 dkg szárazbab
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • fél zeller
  • 5 dkg liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • csipetketészta

A babot előző este áztasd be, majd a csülökkel együtt tedd fel főni körülbelül 2-2,5 liter vízbe. Add hozzá a megtisztított, egyben hagyott répát, zellert és kolbászt, és lassú tűzön főzd puhára.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ekkor szedj ki belőle mindent, kivéve a babot, a csülökhúst kockázd, a kolbászt karikázd fel. Kevés zsíron készíts rántást a hagymából, fokhagymából és pirospaprikából, majd ezzel sűrítsd be a levest. Tedd vissza a csülköt és a kolbászt, majd főzd bele a csipetkét. Tejföllel meglocsolva tálald.


Ha pedig nem elégednél meg ezzel a négy recepttel, akkor válassz kalkulátorunkból, mely tele van jobbnál jobb fűszeres, magyaros fogásokkal - pontosan 81 recepttel!

Pásztortarhonya

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg tarhonya
  • 80 dkg burgonya
  • 2 zöldpaprika
  • 1 hagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 25 dkg füstölt kolbász

A szalonnát vágd apróra, és olvaszd meg egy serpenyőben. A tarhonyát pirítsd meg rajta, majd párold hozzá az apróra vágott hagymát is, szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel egy kevés vízzel.

Add hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot, sózd, majd öntsd fel körülbelül 1 liter vízzel. Főzd puhára, és amikor már félig elfőtte a levét, karikázd bele a kolbászt.

Újházy-tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1 tyúk
  • 250 g sárgarépa
  • 200 fehérrépa
  • 1 zeller
  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg kelbimbó
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg finommetélt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • petrezselyemzöld
  • egész bors

A megtisztított tyúkot tedd fel főni. Ha már forr a víz, szedd le a tetejéről a zavaros habot, és tedd bele a zellert, a vöröshagymát, a fokhagymát, a gombát, a kelbimbót, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a petrezselymet. Amikor megpuhult, szűrd le. A gombát és a zöldségféléket vágd egyforma vékonyra, a zöldborsót és a finommetéltet főzd meg egy kevés levesben. A tyúkot szeleteld fel, és tedd egy levesestányérba. A zöldségeket tedd vissza a levesbe, és forrón tálald.

Ezt is szeretjük