Az 5 legfinomabb csokis édesség
Rossz napod van? Tegyél félre mindent, és szánj fél órát arra, hogy összehozd valamelyik csokis finomságot az alábbiak közül!
Csokoládés hullám
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kiskanál vaníliás cukor
A vajat keverd habosra a cukorral, majd dolgozd bele a lisztet, a vaníliás cukrot és a kakaóport.
A masszát töltsd csillagcsöves habzsákba, és kivajazott tepsibe tegyél 6-8 cm hosszú hullámokat. Előmelegített sütőben közepesnél kisebb hőfokon süsd körülbelül 10 percig.
Brownie
Hozzávalók:
- 200 g vaj
- 200 g étcsoki - legalább 65%-os kakaótartalmú
- 3 tojás
- 150 g kristálycukor
- 50 g liszt
- 50 g darált dió
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- csipet só
Vízgőz felett olvaszd össze a vajat és a csokoládét, hagyd hűlni egy kicsit. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, a lisztet pedig a finomra darált dióval és a csipet sóval. A kihűlt csokis vajat keverd hozzá a tojásos masszához, majd a lisztes-diós egyveleget is forgasd bele. Keverd simára az egészet, végül simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd előmelegített sütőben körülbelül 15 percig. Fontos, hogy időben vedd ki: akkor jó, amikor a teteje már szilárd, belülről pedig sötét és ragacsos.
Forró csokoládé fondant
Hozzávalók:
-
100 g vaj
-
4 evőkanál kakaópor
-
100 g legalább 70%-os magas minőségű csokoládé
-
4 tojás
-
120 g cukor
-
100 g liszt, de még jobb az őrölt mandula
A vajat és a csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd a tűzről levéve keverd addig, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyd kihűlni. 2 egész tojást, 2 tojásfehérjét és a cukrot habosítsd elektromos habverővel. A masszát keverd el a hűlő csokoládékeverékkel. Ügyelj arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódik. Add hozzá a lisztet vagy az őrölt mandulát. Helyezd a masszát sütőformákba, és süsd 10-15 percen át előmelegített sütőben. Tálaláskor tegyél mellé egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt.
Csokicsoda
Hozzávalók:
-
15 dkg vaj
-
6 tojás
-
5 dkg mandula
-
5 dkg liszt
-
15 dkg csokoládé
A vajat jól keverd el a tojások sárgájával. Folyamatos keverés mellett adagold hozzá a mandulát és a gőzfürdőben felolvasztott csokoládét. Ezt add hozzá a tojásfehérjékből felvert kemény habhoz, majd szórd bele a lisztet. Tepsire helyezve 2 lapot süss belőle, melyek közé aztán kenhetsz lekvárt vagy krémet.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csokoládés puszedli
Hozzávalók:
-
15 dkg durvára vagdalt étcsokoládé
-
15 dkg vaj
-
15 dkg liszt
-
5 dkg vaníliás cukor
-
5 dkg barnacukor
-
1 tojás
-
2 evőkanál kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
csipetnyi só
A vajat, a kétféle cukrot és a tojást verd habosra, szitáld bele a lisztet, a sütőport, a sót, a kakaóport. Alaposan dolgozd ki, majd keverd hozzá a csokoládét. Kivajazott sütőlemezre kiskanállal oszd szét a puszedliket. Távol legyenek egymástól, mert meg fognak dagadni. 5-10 percig süsd előmelegített sütőben. Kivéve hagyd hűlni egy kicsit.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény