Az 5 legfinomabb csokis édesség

30 perc, és kész!

Rossz napod van? Tegyél félre mindent, és szánj fél órát arra, hogy összehozd valamelyik csokis finomságot az alábbiak közül!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csokoládés hullám

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 kiskanál vaníliás cukor

A vajat keverd habosra a cukorral, majd dolgozd bele a lisztet, a vaníliás cukrot és a kakaóport.

A masszát töltsd csillagcsöves habzsákba, és kivajazott tepsibe tegyél 6-8 cm hosszú hullámokat. Előmelegített sütőben közepesnél kisebb hőfokon süsd körülbelül 10 percig.

Brownie

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 200 g étcsoki - legalább 65%-os kakaótartalmú
  • 3 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 50 g liszt
  • 50 g darált dió
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • csipet só

Vízgőz felett olvaszd össze a vajat és a csokoládét, hagyd hűlni egy kicsit. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, a lisztet pedig a finomra darált dióval és a csipet sóval. A kihűlt csokis vajat keverd hozzá a tojásos masszához, majd a lisztes-diós egyveleget is forgasd bele. Keverd simára az egészet, végül simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd előmelegített sütőben körülbelül 15 percig. Fontos, hogy időben vedd ki: akkor jó, amikor a teteje már szilárd, belülről pedig sötét és ragacsos.

Forró csokoládé fondant

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 100 g legalább 70%-os magas minőségű csokoládé
  • 4 tojás
  • 120 g cukor
  • 100 g liszt, de még jobb az őrölt mandula

A vajat és a csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd a tűzről levéve keverd addig, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyd kihűlni. 2 egész tojást, 2 tojásfehérjét és a cukrot habosítsd elektromos habverővel. A masszát keverd el a hűlő csokoládékeverékkel. Ügyelj arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódik. Add hozzá a lisztet vagy az őrölt mandulát. Helyezd a masszát sütőformákba, és süsd 10-15 percen át előmelegített sütőben. Tálaláskor tegyél mellé egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt.

Csokicsoda

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg liszt
  • 15 dkg csokoládé

A vajat jól keverd el a tojások sárgájával. Folyamatos keverés mellett adagold hozzá a mandulát és a gőzfürdőben felolvasztott csokoládét. Ezt add hozzá a tojásfehérjékből felvert kemény habhoz, majd szórd bele a lisztet. Tepsire helyezve 2 lapot süss belőle, melyek közé aztán kenhetsz lekvárt vagy krémet.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Csokoládés puszedli

Hozzávalók:

  • 15 dkg durvára vagdalt étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 5 dkg barnacukor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só

A vajat, a kétféle cukrot és a tojást verd habosra, szitáld bele a lisztet, a sütőport, a sót, a kakaóport. Alaposan dolgozd ki, majd keverd hozzá a csokoládét. Kivajazott sütőlemezre kiskanállal oszd szét a puszedliket. Távol legyenek egymástól, mert meg fognak dagadni. 5-10 percig süsd előmelegített sütőben. Kivéve hagyd hűlni egy kicsit.

Ezt is szeretjük