Az 5 legfinomabb csokis édesség

30 perc, és kész!

Rossz napod van? Tegyél félre mindent, és szánj fél órát arra, hogy összehozd valamelyik csokis finomságot az alábbiak közül!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csokoládés hullám

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 kiskanál vaníliás cukor

A vajat keverd habosra a cukorral, majd dolgozd bele a lisztet, a vaníliás cukrot és a kakaóport.

A masszát töltsd csillagcsöves habzsákba, és kivajazott tepsibe tegyél 6-8 cm hosszú hullámokat. Előmelegített sütőben közepesnél kisebb hőfokon süsd körülbelül 10 percig.

Brownie

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 200 g étcsoki - legalább 65%-os kakaótartalmú
  • 3 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 50 g liszt
  • 50 g darált dió
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • csipet só

Vízgőz felett olvaszd össze a vajat és a csokoládét, hagyd hűlni egy kicsit. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, a lisztet pedig a finomra darált dióval és a csipet sóval. A kihűlt csokis vajat keverd hozzá a tojásos masszához, majd a lisztes-diós egyveleget is forgasd bele. Keverd simára az egészet, végül simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd előmelegített sütőben körülbelül 15 percig. Fontos, hogy időben vedd ki: akkor jó, amikor a teteje már szilárd, belülről pedig sötét és ragacsos.

Forró csokoládé fondant

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 100 g legalább 70%-os magas minőségű csokoládé
  • 4 tojás
  • 120 g cukor
  • 100 g liszt, de még jobb az őrölt mandula

A vajat és a csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd a tűzről levéve keverd addig, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyd kihűlni. 2 egész tojást, 2 tojásfehérjét és a cukrot habosítsd elektromos habverővel. A masszát keverd el a hűlő csokoládékeverékkel. Ügyelj arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódik. Add hozzá a lisztet vagy az őrölt mandulát. Helyezd a masszát sütőformákba, és süsd 10-15 percen át előmelegített sütőben. Tálaláskor tegyél mellé egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt.

Csokicsoda

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg liszt
  • 15 dkg csokoládé

A vajat jól keverd el a tojások sárgájával. Folyamatos keverés mellett adagold hozzá a mandulát és a gőzfürdőben felolvasztott csokoládét. Ezt add hozzá a tojásfehérjékből felvert kemény habhoz, majd szórd bele a lisztet. Tepsire helyezve 2 lapot süss belőle, melyek közé aztán kenhetsz lekvárt vagy krémet.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Csokoládés puszedli

Hozzávalók:

  • 15 dkg durvára vagdalt étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 5 dkg barnacukor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só

A vajat, a kétféle cukrot és a tojást verd habosra, szitáld bele a lisztet, a sütőport, a sót, a kakaóport. Alaposan dolgozd ki, majd keverd hozzá a csokoládét. Kivajazott sütőlemezre kiskanállal oszd szét a puszedliket. Távol legyenek egymástól, mert meg fognak dagadni. 5-10 percig süsd előmelegített sütőben. Kivéve hagyd hűlni egy kicsit.

Ezt is szeretjük