Karcsúsító, lúgosító zöld italok: 2 folyékony társ a diétában

Az uborka, a spenót és más zöld növények segítenek a fogyásban, lúgosításban.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sikeres fogyás érdekében nem csupán arra kell ügyelned, hogy mi kerül a tányérodra, az is lényeges, hogy mit iszol. Először is fontos, hogy naponta legalább két liter szénsavmentes vizet elfogyassz - a pontosabb értékekért kattints korábbi cikkünkre.

Másodsorban érdemes magadnak a sav-bázis egyensúly helyreállítását célzó italokat is készíteni - segítségükkel lúgosabb lesz a szervezeted, ezáltal javul a közérzetedet, és könnyebben olvadnak le rólad a kilók. Az elsavasodás és a túlsúly kapcsolatáról korábbi cikkünkben olvashatsz.

Karcsúsító, lúgosító zöld italok

Egy pohár zöldséglé ideális nyitány lehet minden étkezéshez, ha szeretnél megszabadulni pár kilótól.

A zöldségek és csírák valamennyi jótékony hatása fokozható pusztán azzal, hogy kipréseled a levüket: a tápanyagok így töményebb formában vannak jelen, könnyebben hasznosíthatóak a szervezet számára. A rostok ugyan elvesznek, de éppen emiatt szabadulnak fel a tápanyagok.

Egyszerű zöldségital

Hozzávalók

  • 1 kígyóuborka
  • 2 bögre spenót
  • 2 kisebb fej zeller
  • 2-3 nagy kel levél
  • 4-5 nagy salátalevél
  • legfeljebb 1/2 bögre petrezselyem

8 erős lúgosító étel a fogyásért

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ez egy energetizáló, karcsúsító hatású zöldségital. A hozzávalókat nyersen darabold fel, és tedd a turmixgépbe. A petrezselyemmel bánj óvatosan, mert nagyon erős íze van. Az elkészült italt kortyold el gyorsan.

Zöld erő ital

Hozzávalók

  • 1 bögre cékla
  • 1/2 bögre búzafű
  • 1 bögre fodros kel
  • 4 bögre zöldféle levele
  • 4 bögre lucerna- vagy egyéb csíra

A legjobb és leginkább lúgosító hatású levek a zöld színű zöldségekből készíthetőek. Ezekből a szervezet könnyen fel tudja venni a klorofillt, a vitaminokat, az ásványi anyagokat és az enzimeket - melyek jó része a főzés során megsemmisülne.

Mit tegyél még a megfelelő sav-bázis egyensúlyért?

Kattints az alábbi videóra, ha szeretnél többet megtudni az elsavasodás folyamatáról, illetve arról, hogy mit tehetsz ellene.

Mielőbb fogyaszd el!

Fontos, hogy az elkészült zöldséglevet a lehető legrövidebb időn belül elfogyaszd, negyed óránál tovább ne hagyd állni. Amennyiben túl sűrűnek, erősnek érzed a zöldséglevet, hígíthatod egy kevés desztillált vízzel.

Cikkünk megírásában Robert O. Young PhD és Shelley Redford Young A pH csoda című könyve segített.

Ezt is szeretjük