A hüvelyes zöldségek, így a zöldborsó is rengeteg, a szervezet számára hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, segíti az emésztést és a szív működését is, így érdemes belőle bespájzolni a karantén idejére és sokszor fogyasztani.
A borsó gazdag káliumban, magnéziumban, K-vitaminban és karotinokban, amelyek segítik a szívműködést, és stabilizálják a vérnyomást, de bőven van benne sejtvédő és immunerősítő szelén, magas a fehérje- és élelmirost-tartalma is, amely védi az emésztőszervek egészségét is.
Ételek zöldborsóból
A borsó - jótékony hatásai miatt - a teljes értékű étrend szerves része lehet. Alacsony glikémiás indexe, valamint magas rosttartalma révén pedig az inzulinrezisztensek számára is kimondottan jó választás. Arra azonban figyelni kell, hogy a konzervváltozatok gyakran magas nátriumtartalmúak, érdemes fagyasztottat vagy alacsony sótartalmút keresni belőle a boltban. Szerencsére alig lehet megunni, annyiféleképpen elkészíthető.

A sok-sok
zöldséggel készült tofu valódi vitaminbomba: káliumban és karotinban gazdag brokkoli, sárgarépa, de vajbab és cukkini is mehet bele, akár tetszőlegesen variálva.
Fotó: zi3000 / Getty Images Hungary

A
mentás borsókrémlevest a C- és K-vitaminban gazdag póréhagyma és káliumban, karotinban gazdag menta teszi még értékesebbé és finomabbá. Tejszín helyett joghurt is mehet bele, a bacon pedig pirított zsemlekockával helyettesíthető.
Fotó: Getty Images Hungary

A
zöldborsópestóba póréhagyma és menta is kerülhet, de kalciumban gazdag parmezán és a szívbarát diéta egyik alapelemeként ismert olívaolaj teszi még értékesebbé. Tésztára, pirítósra is illik.
Fotó: Nadezhda_Nesterova / Getty Images Hungary

Az egzotikus ízvilág is illik a zöldborsóhoz: a
zöldséges curryben is helye van, melyet a hagyma, a fokhagyma és az immunerősítő hatású gyömbér egészít ki. Fehérjében gazdag pirított csirkemellel és kókusztejjel lesz kerek egész.
Fotó: Ács Bori / Sóbors

Egy
gyors zöldségleveshez levesbetétként is bevethető az előre gyártott tortellini. A levesbe karotinban gazdag répa, paradicsomszósz, hagyma és természetesen sok zöldborsó is kerülhet.
Fotó: GMVozd / Getty Images Hungary

A
zöldséges gersli, azaz árpagyöngy köret vagy vega főétel is lehet, amelybe a sok zöldborsó mellett répa, paradicsompüré, petrezselyemzöld és újhagyma, sőt akár gomba is kerülhet. A gersli rostban és szelénben is rendkívül gazdag.
Fotó: Elena_Danileiko / Getty Images Hungary

A
zöldborsós, petrezselyempestós tészta is gyors vacsora, a belekerülő petrezselyem gazdag káliumban, vasban, a dió pedig magnéziumban, szelénben és B-vitaminokban. Bazsalikommal is feldobható.
Fotó: Lilechka75 / Getty Images Hungary

A
brassói aprópecsenye finom kísérője a zöldborsó. A sertéscombból, zöldségekkel készült egytálétel egy szombati napon akár vasban és B-vitaminban is gazdag ebéd lehet.
Fotó: Joff Lee / Getty Images Hungary

A tésztaételek gyorsan elkészülnek, a feltét pedig jól variálható egészséges alapanyagokból: a
borsós-brokkolis tészta zöldségei mind gazdagok káliumban és K-vitaminban, a bazsalikom pedig a gyomor és az idegek védőfűszereként kerülhet bele.
Fotó: nerudol / Getty Images Hungary

Maradékokból is készülhet a
tejszínes, borsós, csirkés tészta, mely a hússal lesz igazán gazdag, tápláló, fehérjedús fogás. Fokhagyma és mustár is kerül bele, amely segíti az anyagcserét és a májat is.
Fotó: OksanaKiian / Getty Images Hungary
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
Prémium vitaminok szerves forrásából
Fedezd fel a BioTechUSA új, prémium étrendkiegészítőit, melyeket a természet által inspirált hatóanyagok gondos válogatásával alkottunk meg a szervezetünk optimális működésének támogatására. A funkcionális termékek tökéletesen kiegészítik egymást, így teljeskörű megoldást nyújtanak a legmagasabb szintű napi rutinhoz.
Promóció