Brokkolis, borsós tészta parmezánnal: 20 perc, és már eheted is
A brokkolis, borsós tészta remek választás egy egyszerű, gyors, de ízletes ebédhez. Tejszínnel meglocsolva igazán jó lesz az állaga.

brokkolis-borsos-teszta
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

6 frufru, aminél nincs nőiesebb: legendás szépségű nők viselték »

Így mutatja meg az arcforma, hogy milyen szemüveg passzol hozzá: ezeket az arányokat figyeld! »

Az olajzöld szemsmink 30 felett is nőies: így rakd fel, hogy ne öregítsen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a tészta olyan finom, hogy az is szívesen megeszi, aki amúgy nem nagy híve a szuperegészséges brokkolinak. A borsó még friss, a brokkolihoz pedig bármikor könnyen hozzájuthatsz. Ehhez a változathoz szószt sem kell főznöd, csak tejszínnel locsold meg a tésztát. Tökéletes pennével, makarónival vagy akár spagettivel is. Ha a tésztát főzés közben egyszer-kétszer megkevered, biztosan nem ragad össze. 

Brokkolis, borsós tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 5 dkg parmezán
  • 1 fej brokkoli
  • 1 bögre borsó
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj forralni négy liter vizet. Amikor lobog, rakd bele a tésztát, és főzd a csomagoláson található ideig. Ez körülbelül hét-tíz perc. Amikor a tészta már nem kemény, de nem is túl puha, szűrd le. 

A brokkolit szedd rózsáira, és a borsóval együtt mosd meg. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts kevés olajat, és süsd benne addig a zúzott fokhagymát, amíg elkezd illatozni és színesedni. Ekkor rakd hozzá a zöldségeket, és párold puhára. Forgasd hozzá a tésztát, és öntsd le a sóval, borssal összekevert tejszínnel. Rottyantsd össze pár perc alatt, majd szórd meg reszelt parmezánnal és bazsalikommal. 
A sajtos-borsos tészta is hihetetlenül egyszerű, mégis nagy sikered lehet vele. 

Ezt is szeretjük