Rákmegelőző, emésztéssegítő szuperétel: 10 ételötlet a rostban gazdag babból

A bab rákellenes és emésztésjavító hatással bír, ráadásul sokféleképp elkészíthető.

chili sin carne
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A babfélék számos olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek hasznosak a szervezet számára, ezért a belőlük készült fogásoknak érdemes minél gyakrabban a tányérra kerülniük.

Egy, a Nutrition and Cancer című szaklapban publikált tanulmányban arra jutottak, hogy a fekete és a fehér bab is jelentősen csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát. A The Journal of Nutrition lapban megjelent kutatás pedig a szárazbabokról jutott erre a következtetésre. Az ok egyrészt a babfogyasztás hatására a zsírsavban megnövekvő buritátszint, másrészt a túlsúly megelőzése.

Receptötletek babból

A bab nagyon gazdag káliumban, amelynek révén a szív munkáját támogatja, de jócskán tartalmaz magnéziumot, kalciumot, vasat, K- és B-vitaminokat, és gazdag szelénben, valamint fehérjében is. Magas élelmirost-tartalma hozzájárul az emésztőszervek egészségéhez is. Érdemes minél gyakrabban és változatosabban fogyasztani.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük