Rákmegelőző, emésztéssegítő szuperétel: 10 ételötlet a rostban gazdag babból
A bab rákellenes és emésztésjavító hatással bír, ráadásul sokféleképp elkészíthető.


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A babfélék számos olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek hasznosak a szervezet számára, ezért a belőlük készült fogásoknak érdemes minél gyakrabban a tányérra kerülniük.
Egy, a Nutrition and Cancer című szaklapban publikált tanulmányban arra jutottak, hogy a fekete és a fehér bab is jelentősen csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát. A The Journal of Nutrition lapban megjelent kutatás pedig a szárazbabokról jutott erre a következtetésre. Az ok egyrészt a babfogyasztás hatására a zsírsavban megnövekvő buritátszint, másrészt a túlsúly megelőzése.
Receptötletek babból
A bab nagyon gazdag káliumban, amelynek révén a szív munkáját támogatja, de jócskán tartalmaz magnéziumot, kalciumot, vasat, K- és B-vitaminokat, és gazdag szelénben, valamint fehérjében is. Magas élelmirost-tartalma hozzájárul az emésztőszervek egészségéhez is. Érdemes minél gyakrabban és változatosabban fogyasztani.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!

- vega
- vitaminhiány
9 húsmentes B-vitamin-forrás: finomak, és könnyen felszívódnak

- megelőzés
- vérszegénység