9 húsmentes B-vitamin-forrás: finomak, és könnyen felszívódnak
Bár a húsban van a legtöbb B-vitamin, nélküle sem lehetetlen pótolni a szükségletet.

Köztudott, hogy a legjobb B-vitamin-források a húsételek. Pótlásuk az erős immunrendszer, a megfelelő idegrendszer és agyműködés fenntartásához egyaránt nélkülözhetetlen.
A B-vitaminok hiánya izomgyengeséggel, fáradtsággal, hányingerrel vagy zsibbadással is járhat, ezért a vegetáriánus étrendben és az egyes egészségügyi diétákban, például köszvény esetén különösen oda kell figyelni bevitelükre.
B-vitaminok pótlása
Európában a napi ajánlott mennyiség B1-vitaminból 1,2 milligramm, B2-ből 1,4 milligramm, B3-ból 16 milligramm, B5-ből 6 milligramm, B6-ból 1,4 milligramm, B7-ből 50 mikrogramm, B9-ből 200 mikrogramm, B12-ből 2,5 mikrogramm.
Bár a komplex vitaminkészítmények, tabletták megkönnyítik a dolgot, ez nem helyettesítheti a kiegyensúlyozott, tudatosan szervezett étrendet, ami lehetővé teszi a B-vitaminok természetes, mégis húsmentes pótlását.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!

- megelőzés
- vérszegénység
Fejfájás és szívdobogás ellen: 10 növény, amiben rengeteg a vas

- fehérje
- táplálékkiegészítő