Zöldséges sült tofu: a belseje lágy, kívül ropogós
Ha nem kívánod a nehéz, húsos ételeket, miért nem dobsz össze ízletes, könnyű sült tofut különféle zöldségekkel?

zoldseges-sult-tofu
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A Gucci menő időutazása minden elmaradt buliért kárpótol: végre egy vicces reklám »

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fehérjékben gazdag tofuval könnyen helyettesítheted a különféle húsokat. Az egyre népszerűbb élelmiszert szójababból nyerik, semleges íze miatt könnyen ízesíthető, zöldségekkel pedig jó laktató. Már csak azért is érdemes időről időre beiktatni az étrendedbe, mert kitűnő vas-, kálium-, foszfor- és kalciumforrás. Tálaláskor akár ehető virágokkal is feldobhatod. 

Zöldséges tofu

Hozzávalók:

veget

  • 25 dkg tofu
  • 20 dkg vajbab
  • 1 fej brokkoli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 db salátacukkini
  • 2 evőkanál aprított snidling
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • szezámmag
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd elő a zöldségeket, amit kell, pucolj meg, moss meg. A répát karikázd fel, a vajbabot és a cukkinit darabold fel, a hagymákat aprítsd fel, a brokkolit szedd rózsákra. Egy wokban vagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, rakd bele a 2X2 centis darabokra vágott tofut, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, és pirítsd meg.
 

Szedd ki a tofut, a visszamaradt zsiradékban dinszteld meg a vöröshagymát, a fokhagymát, és add hozzá a zöldségeket. Kevergetve süsd öt-hét percig, majd forgasd hozzá a tofut, locsold meg szójaszósszal, szórd meg a zöldfűszerekkel és a szezámmaggal. Forgasd össze, és tálalhatod is. 
A ragacsos, szezámmagos csirkemellet otthon is elkészítheted, és ugyanolyan jó lesz, mint a kínai büfékben. 

Ezt is szeretjük