
Tejszínes, csirkés tészta sok borsóval: húsmaradékból még gyorsabb
A csirkés tészta borsóval, ínycsiklandó szósszal friss, könnyű és kellemesen fűszeres. Szuper ötlet ebédre vagy vacsorára.


Ha unod a hagyományos tésztákat, vesd be ezt! Tele van csodás ízekkel, mégis nagyon egyszerű. Ha van maradék sült hús a hűtődben, csak süsd át egy kicsit. A tejszínes-csirkés tésztához jó választás a szélesmetélt, de akár spagettivel vagy makarónival is készítheted.
Tejszínes, csirkés tészta borsóval
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg csirkemell
- 10 dkg parmezán sajt
- 1 bögre borsó
- 2 dl főzőtejszín
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
- vaj
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, csepegtesd le, és vágd kis kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és dinszteld meg kevés olajon. Rakd hozzá a húst, majd pirítsd meg. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, mehet hozzá a borsó, majd öntsd fel a tejszínnel. Add hozzá a mustárt, és főzd öt-tíz percig, amíg a szósz kicsit besűrűsödik. Dobd hozzá a reszelt parmezánt is.
Közben főzd a tésztát éppen csak puhára bő, sós vízben, majd szűrd le és csepegtesd le. Forgasd össze a húsos, tejszínes keverékkel, és rendezd kevés vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Süsd össze 180 fokon 15 perc alatt.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept