Tejszínes, csirkés tészta sok borsóval: húsmaradékból még gyorsabb
A csirkés tészta borsóval, ínycsiklandó szósszal friss, könnyű és kellemesen fűszeres. Szuper ötlet ebédre vagy vacsorára.

Tejszínes, csirkés tészta sok borsóval: húsmaradékból még gyorsabb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha unod a hagyományos tésztákat, vesd be ezt! Tele van csodás ízekkel, mégis nagyon egyszerű. Ha van maradék sült hús a hűtődben, csak süsd át egy kicsit. A tejszínes-csirkés tésztához jó választás a szélesmetélt, de akár spagettivel vagy makarónival is készítheted.

Tejszínes, csirkés tészta borsóval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 bögre borsó
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, csepegtesd le, és vágd kis kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és dinszteld meg kevés olajon. Rakd hozzá a húst, majd pirítsd meg. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, mehet hozzá a borsó, majd öntsd fel a tejszínnel. Add hozzá a mustárt, és főzd öt-tíz percig, amíg a szósz kicsit besűrűsödik. Dobd hozzá a reszelt parmezánt is.
 

Közben főzd a tésztát éppen csak puhára bő, sós vízben, majd szűrd le és csepegtesd le. Forgasd össze a húsos, tejszínes keverékkel, és rendezd kevés vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Süsd össze 180 fokon 15 perc alatt.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük