Tejszínes, csirkés tészta sok borsóval: húsmaradékból még gyorsabb
A csirkés tészta borsóval, ínycsiklandó szósszal friss, könnyű és kellemesen fűszeres. Szuper ötlet ebédre vagy vacsorára.

Tejszínes, csirkés tészta sok borsóval: húsmaradékból még gyorsabb
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

Blézer, dzseki, kabát, pulcsi: így divatosak az alapdarabok idén ősszel »

Dögös csokoládébarna smink a szemre: duplájára növeli a szemet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha unod a hagyományos tésztákat, vesd be ezt! Tele van csodás ízekkel, mégis nagyon egyszerű. Ha van maradék sült hús a hűtődben, csak süsd át egy kicsit. A tejszínes-csirkés tésztához jó választás a szélesmetélt, de akár spagettivel vagy makarónival is készítheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 bögre borsó
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, csepegtesd le, és vágd kis kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és dinszteld meg kevés olajon. Rakd hozzá a húst, majd pirítsd meg. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, mehet hozzá a borsó, majd öntsd fel a tejszínnel. Add hozzá a mustárt, és főzd öt-tíz percig, amíg a szósz kicsit besűrűsödik. Dobd hozzá a reszelt parmezánt is.
 

Közben főzd a tésztát éppen csak puhára bő, sós vízben, majd szűrd le és csepegtesd le. Forgasd össze a húsos, tejszínes keverékkel, és rendezd kevés vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Süsd össze 180 fokon 15 perc alatt.

Ezt is szeretjük