Az összes B-vitamint tartalmazza! Ennyit kell fogyasztanod a sörélesztőből
A sörélesztőnek hála egyszerre letudhatod az összes B-vitamint.

Nagy szüksége van a szervezetnek a B-vitaminokra az egészséges működéshez, de mivel ezeknek több fajtájuk is van, célszerű olyasvalamit találni, amelyben egyszerre megvan az összes.

Sörélesztő pehely

Szerencsére nem lesz nehéz dolgod a kereséssel, mert elmondjuk a megoldást: a sörélesztő kiválóan alkalmas a B-vitaminok pótlására.

Egy kiegyensúlyozott reggeli a család minden tagja számára elengedhetetlenül fontos, de különösen a gyerekek megfelelő fejlődéséhez. A közös családi reggeli remek alkalom a napi feladatok átbeszélésére, így nemcsak testileg, de lelkileg is feltölthetjük magunkat közben. A helyes táplálkozáshoz és kiegyensúlyozott életmódhoz hasznos tippeket, inspirációt találtok a www.igyteljesazelet.hu oldalon.

A B-vitamin és a sörélesztő

A B-komplex nyolc különböző vitaminfajtát tartalmaz: ezek a B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-, B9- és B12-vitaminok. Egyenként nem csak macerás lenne őket adagolni, de felesleges is, hiszen van olyan csodaszer, amelyben az összes megtalálható - ez pedig a sörélesztő, ami eredeti rendeltetésén kívül étrend-kiegészítőként is funkcionál, és amely kapszula, pehely, por és folyadék formájában is kapható.

A B-vitaminok nagyon fontosak a szervezet számára, hiszen nemcsak az idegrendszer megfelelő működéséért felelnek, hanem a bőr, a haj és a körmök egészségéhez és szépségéhez is szükség van rájuk.

Az A-vitamin is fontos

Nemcsak a B-vitamin-bevitelre kell figyelni, az A-vitamin is elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez, ráadásul segít az öregedésgátlásban. Emellett a B-vitaminok legtöbbje az élelmiszerek energiává való alakításában is nélkülözhetetlen, így fontos, hogy meglegyen a bevitt táplálékmennyiséggel arányos B-vitamin-bevitel is. Hiányuk felgyorsítja az öregedés folyamatát, ősz hajszálak jelenhetnek meg, a haj ritkulhat, a látás romolhat, különböző idegrendszeri problémák is felléphetnek, és könnyebben alakulhat ki depresszió.

Így adagold!

Azoknál a B-vitaminoknál, amelyeket a szervezet is előállít, vagy amelyek ideális bevitele a körülményektől függően változik, nincs pontosan meghatározott mérték, de az alábbi táblázatból megtudhatod, hogy egy egészséges fiatal felnőtt napi szükséglete 2000 kalória energiabevitel mellett milyen értékek között mozog.

Vitamin B1 B2 B3 B5 B6 B7 B9 B12
Adagolás 1,5 mg 1,1 mg 13 mg 3-7 mg 2 mg 0,15 mg 0,2 mg 0,0002 mg


Mivel a napi B-vitamin-szükséglet az életmódtól, a kortól és más körülményektől függően változhat, mindenképpen konzultálj szakértővel, mielőtt belekezdesz a kúrába. Emellett minden sörélesztő étrend-kiegészítő más kiszerelésben kapható, és a csomagoláson általában feltüntetik az általánosan javasolt dózist.

Ezt is szeretjük