10 szuperegészséges étel, ami most lett igazán népszerű: imádja őket a világ

Finomak, látványosak, egészségesek: így lehetne jellemezni az elmúlt évek legnépszerűbb ételeit.

Az elmúlt évek népszerű ételei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A felgyorsult információáramlás a gasztronómiára is élénk hatással van: évről évre számos új finomságot, egészséges fogást és alapanyagot ismerhet meg a világ. Az elmúlt időszakban népszerűvé vált ételek között szerencsére nemcsak kalóriadús ízbombákat, hanem egészséges, finom falatokat is lehet találni.

Az Instagramnak és a gombamód szaporodó divatos helyeknek hála, az elmúlt években is rengeteg új ízt, ételfajtát fedezhettek fel az igazán ínyencek, és mindenki kicsit nyitottabb lett az egészségesebb ételek felé.

Egészséges fogások, divatos alapanyagok

Az évtized legnépszerűbb, leglátványosabb ételeiről készült listában jól megfigyelhető, hogy a felnövő generációk egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az alapanyagok minőségére, összetevőire, a tálalásra - ebben nagy szerepe van a közösségi médiában gyakran fellelhető főzős, sütős videóknak is, hiszen ezek a trendételek az internet által lettek ilyen kedveltek.

Az ázsiai ízvilágú ramen és pho levesek sokáig csak instant változatban voltak ismertek, de sok olyan hely nyílt, ahol a gőzölgő levest és tésztát friss, minőségi zöldségekkel, húsokkal készítik - így vége a zacskós ramenek uralmának!
Fotó: luxitrix / Getty Images Hungary
Az avokádós pirítós évek óta az életmód-influencerek egyik kedvenc reggelije, de ha csak egy dologban is, ebben érdemes lehet őket másolni, hiszen nagyon egészséges napindító.
Fotó: Arx0nt / Getty Images Hungary
A csicseriborsóból készült mártogatóst, vagyis a humuszt hosszú évek óta imádják az emberek nálunk is, ami nem csoda: finom, laktató és nagyon egészséges is!
Egy nagy tál, tele mexikói jellegű finomságokkal: salsa, guacamole, saláta, bab, nachos. A burrito bowl mára nálunk is sok helyen kapható, nagyon laktató, tápláló fogás ebédre.
Fotó: AlexPro9500 / Getty Images Hungary
A hawaii eredetű poke bowl egyszerű, egészséges finomság: rizs az alapja, amit nyers halakkal és friss zöldségekkel, szószokkal dobnak fel. Könnyű és alakbarát!
Fotó: luchezar / Getty Images Hungary
A fodros kel igazi közönségkedvenc lett, nemcsak a zöld turmixok alapjának használják, hanem a legmenőbb helyek is sokszor dolgoztak vele. Fontos vitaminforrás, és a fogyókúrában is nagy segítség!
Fotó: Lara Hata / Getty Images Hungary
Bár a sushi - és általa az algalap - már régóta népszerű nálunk is, az elmúlt években a tengeri növényeket már nemcsak szárított formában, hanem például salátákhoz is előszeretettel felhasználták - finom és nagyon egészséges!
A matcha tea nemcsak Ázsiát, hanem az egész világot meghódította, jótékony hatásait pedig még felsorolni is nehéz lenne, annyi benne a tápanyag és vitamin.
Fotó: Getty Images Hungary
Ha az évtized kedvenc fűszereinek versenyeznie kéne, a pumpkin spice, vagyis a sütőtökös fűszerkeverék lenne a nyerő: egyszerűen minden ősszel ez volt a sláger!
Fotó: bhofack2 / Getty Images Hungary
A bagel olyan kedvelt lett az elmúlt években, hogy külön erre szakosodott pékségek, éttermek is nyíltak, végül az unikornis-őrület is elérte. Ez persze már nem a legdiétásabb választás reggelire.
Fotó: etorres69 / Getty Images Hungary

Prémium vitaminok szerves forrásából

Fedezd fel a BioTechUSA új, prémium étrendkiegészítőit, melyeket a természet által inspirált hatóanyagok gondos válogatásával alkottunk meg a szervezetünk optimális működésének támogatására. A funkcionális termékek tökéletesen kiegészítik egymást, így teljeskörű megoldást nyújtanak a legmagasabb szintű napi rutinhoz.   

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük