Így készül a red velvet cake

Egyszerű édesség különleges alkalmakra

A red velvet torta az amerikaiak kedvenc karácsonyi sütije. Ha elkészíted, megérted, miért.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A red velvet vagy vörös bársony torta alapját a nagyon finom, puha, színes tészta adja. A süti szép vörös színét az írónak köszönheti, a fondant pedig még finomabbá teszi. Egyáltalán nem bonyolult, és minden alkalomra tökéletes. Kedved szerint díszítheted.

Red velvet torta

Hozzávalók 12 szelethez

Piskóta

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl író
  • 3 tojás
  • 2 kávéskanál piros ételfesték
  • 2 teáskanál ecet
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál kakaó

Krém

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma

Fondant

  • 35 dkg porcukor
  • 15 g zselatin
  • 5 evőkanál víz
  • 1,5 evőkanál méz
  • 1,5 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az egész tojásokat keverd fehéredésig a cukorral, majd add hozzá a vajat. Utána mehet bele az íróval elkevert ételfesték. Dolgozd hozzá  a kakaóval elegyített lisztet. Végül vegyítsd a szódabikarbónát és az ecetet, majd add a masszához. Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába, és 15-20 perc alatt 175 fokon süsd készre. Ekkor tűpróbával ellenőrizd, hogy jól átsült-e. Szúrj egy hegyes konyhai eszközt a sütibe, és ha nem marad rajta semmi, a tortaalap elkészült.

A krémhez a lisztet főzd a tejben sűrűre, közben folyamatosan kevergesd. A vajat a porcukorral és az aromával dolgozd krémesre, add a már kihűlt tejes keverékhez. A tésztát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel, majd vond be vele az oldalát is.

A fondanthoz vízgőz felett olvaszd össze a zselatint a vízzel, a vajjal és a mézzel. Adj hozzá annyi porcukrot, hogy jól gyúrható legyen. Tedd porcukros felületre, és nyújtsd kör alakúra, majd igazítsd a krémmel bekent tortára. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük