Ezért karcsúak a francia nők: 3 zsírégető étel és ital, amit gyakran fogyasztanak
Bájosak, nádszálkarcsúak, finomakat esznek, mégsem híznak el.
A francia nőkről a kecsesség, az elegancia, a filigrán, karcsú termet jut eszünkbe. A bagettek és croissant-ok, valamint a finom borok és sajtok világában felmerülhet a kérdés, minek köszönhető tökéletes alakjuk?
Különböző szokások és hozzáállásbeli különbségek azok, amelyek segítenek a francia nők többségének, hogy remek formában maradjanak. Ahogy a divat és az öltözködés terén, úgy a táplálkozásban is a minőségre törekszenek.
Kis adagokat esznek
A franciák kis adagokat fogyasztanak. A baráti társaságokban nem ritka, hogy hatfogásos menüt szolgálnak fel, noha a legtöbb fogás olyannyira kis mennyiséget tartalmaz, mintha csak a legpatinásabb étteremről lenne szó. Napi háromszor étkeznek, az ízeket és textúrákat kiélvezik. Egyfajta rituálé számukra minden étkezés, alaposan megrágják a táplálékot, időt hagynak a jóllakottságért felelős hormon felszabadulásának, így kisebb mennyiség is elég számukra. Az isteni francia croissant-ok is kicsik, gyakran pedig teljes kiőrlésűek, amelyek sokáig eltelítik őket, és nem dobják meg a vércukroszintet.
Minőségi ételeket fogyasztanak
A félkész vagy túlságosan feldolgozott élelmiszerek helyett, amelyek rengeteg sót és adalékanyagokat tartalmaznak, főként a minőségi alapanyagokat részesítik előnyben, ezek megadják azokat a fontos tápanyagokat, amelyekre a szervezetnek szüksége van.
Autó helyett bicikli
A francia kormány célja, hogy minél többen járhassanak biciklivel, így a kerékpárjavítási támogatás révén félmillióan ültek vissza a nyeregbe. Vidéken is akkor ülnek csupán a volán mögé, ha messzebbre indulnak. Ugyanakkor a közös edzőtermezést nem szeretik, inkább olyan tevékenységet végeznek, amelyek örömet okoznak nekik, például futnak, kirándulnak vagy úsznak.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Nem nassolnak
A franciák ritkán nassolnak, mivel úgy állítják össze a napi étkezésüket, hogy ne kívánjanak meg egészségtelen falatokat. A mértékletesség is fontos számukra, inkább esznek reggel egy finom vajas croissant-t, mint hogy aztán egész nap tömjék magukba a hizlalóbbnál hizlaló csemegéket.
3 zsírrobbantó étel és ital, amit fogyasztanak
Friss zöldségek és gyümölcsök
A hűtőik sokkal kisebbek, mint a mieink, csupán egy-két napra tárolnak elegendő ételt, és főleg a helyi piacon vásárolják meg a friss alapanyagokat. A rostokban és vitaminokban gazdag zöldségek és gyümölcsök nagy löketet adnak a fogyókúrának, a rostok eltelítenek, és gondoskodnak a megfelelő emésztésről, míg a vitaminok hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez. Táplálékkiegészítőket nem használnak, hiszen úgy vélik, a friss alapanyagokból mindent megkap a szervezet. Kedvelik a zöldsalátaféléket, amelyeket elképesztően változatos módon, gránátalmával, kacsahússal, szezonális zöldségekkel dobnak fel.
Bor és kávé
Bár reggelire szeretnek tejszínnel megbolondított kávét inni a croissant mellé, sima feketét is fogyasztanak. A koffein hatékonyan stimulálja a lipáz nevű enzim termelését, mely az emésztés során a zsírok lebontásáért felel, valamint erős vízhajtó is, a szervezet könnyebben megszabadul a salakanyagokról és a visszatartott víztől. Náluk tilos ízesített vagy filteres kávét kérni, és tejszínhabot sem fogyasztanak.
A száraz vörösbort mértékkel, étkezés után, emésztésserkentőként fogyasztják. A benne található rezveratrol nevű antioxidánsnak lehetnek pozitív hatásai, például segíthet a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében, illetve kedvezően befolyásolhatja a koleszterinszintet. Polifenol-tartalma májvédő, illetve vírus- és baktériumellenes hatású antioxidáns.
Mindezek mellett a megfelelő folyadékpótlás is fontos számukra. Napi két liter víznél többet viszont nem ajánlanak inni, mivel úgy gondolják, a sok a víz a gyomrot is tágíthatja, így nagyobb éhségérzete lesz az embernek.
Sajtok és tejtermékek
A fehérjében, egészséges baktériumokban, kalciumban gazdag natúr joghurt nagyon kedvelt náluk, ahogy a sajtok is, amelyekből naponta csupán pár kockát esznek meg. Cukros, gyümölcsös joghurtokat nem nagyon fogyasztanak.
Ezért karcsúak, és sokáig élnek a japán nők
A japán diéta nagyon egyszerű alapelveken nyugszik, amelyet akár te magad is könnyedén be tudsz tartani.
Ezért karcsúak a japán nők - Három zsírégető táplálék, amit gyakran fogyasztanak
ElolvasomBorító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary